Hirdetés
Hirdetés

Vegyesen alakultak a hozamok, mégis sorban álltak az állampapírért

2017. október 12., 14:07

A meghirdetettnél is nagyobb mennyiségben tudott 3, 5 és 15 éves állampapírt is értékesíteni az ÁKK.

A meghirdetett mennyiségnél 13,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 53,5 milliárd forintért értékesített államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ a csütörtöki aukcióján. A 3 és az öt éves lejáratú kötvényekből 15-15 milliárd forintért, a 15 éves lejáratú kötvényből pedig 10 milliárd forintért vittek piacra államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 59,80 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK végül megemelt értékesítéssel 21 milliárd forintot fogadott el az előző aukción kialakultnál 2 bázisponttal magasabb, 0,51 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 0,56 százalékos referenciahozam alakult ki.

Hirdetés

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 51 milliárd forintos ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 1,22 százalék volt, 2 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakultnál. Szerdán a másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre még 1,26 százalék volt.

A 15 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 18,08 milliárd forintból 10 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,28 százalék volt, 38 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. A megelőző napon a 15 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama valamivel magasabb, 3,31 százalék volt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Árazzák a legújabb Mészáros-szerzeményt

Árazzák a legújabb Mészáros-szerzeményt

A hazai börzét a tegnap bejelentett Konzum-CIG Pannónia ügylet tartja lázban, a biztosító sokéves magasságban jár. A Konzum csak rövid időre ugrott fel, emelkedik a Mol, esik az OTP és a Telekom, gyenge a forint. A hirtelen magasba szállt Brent típusú olaj ára visszaesett.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?