Hirdetés
Hirdetés

Vegyesen alakultak a hozamok, mégis sorban álltak az állampapírért

2017. október 12., 14:07

A meghirdetettnél is nagyobb mennyiségben tudott 3, 5 és 15 éves állampapírt is értékesíteni az ÁKK.

A meghirdetett mennyiségnél 13,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 53,5 milliárd forintért értékesített államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ a csütörtöki aukcióján. A 3 és az öt éves lejáratú kötvényekből 15-15 milliárd forintért, a 15 éves lejáratú kötvényből pedig 10 milliárd forintért vittek piacra államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 59,80 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK végül megemelt értékesítéssel 21 milliárd forintot fogadott el az előző aukción kialakultnál 2 bázisponttal magasabb, 0,51 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 0,56 százalékos referenciahozam alakult ki.

Hirdetés

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 51 milliárd forintos ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 1,22 százalék volt, 2 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakultnál. Szerdán a másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre még 1,26 százalék volt.

A 15 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 18,08 milliárd forintból 10 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,28 százalék volt, 38 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. A megelőző napon a 15 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama valamivel magasabb, 3,31 százalék volt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyakon csapta a piacokat a legnagyobb jegybank

Nyakon csapta a piacokat a legnagyobb jegybank

Amerika a jegybanki közlemény után először ugrott egyet, de aztán megérkeztek az eladók, mínuszba fordítva az indexeket. Európa is esésbe váltott, velünk együtt, leginkább a Mol és az OTP gyengélkedik. Majdnem 3 százalék már a 10 éves amerikai kötvényhozam, erősödött is a dollár, gyengült az olaj.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?