Hirdetés
Hirdetés

Vesznek mindent, mint a cukrot

2017. szeptember 12., 18:42

Szakadatlanul emelkednek a tőzsdék, Amerika ismét csúcson, a németek is hasítanak. Itthon az OTP és a Richter volt kelendő. Tovább erősödik az angol font, emelkedik az olajár.

Itt az újabb csúcs az S&P 500 esetében, 2495 pont. Az eddig törhetetlen McDonald’s viszont egy méretes pofont kap ma, 3,3 százalékkal esik 156 dollárig, az 50 napos mozgóátlag tartja. Kétségkívül ráfért már a korrekció, nem lehet örökké csak emelkedni.

McDonald's
McDonald's

Ugyanezen oknál fogva erősödik szakadatlanul az angol font: túl sokat esett 1,20 euróról 1,07-ig, ezért meg is jött a méretes felpattanás, 1,11-nél jár az árfolyam.

Hirdetés

Az európai tőzsdék is folytatták az emelkedést, a DAX 12 525, a francia CAC-40 pedig 5210 ponton zárt, bő fél százalékos emelkedés után. A BUX is ennyit emelkedett 38 077 pontig, a fő húzóerőt az OTP jelentette 0,7 százalékos nyereséggel, 10 395 forinton zárt a papír. A Richter fél százalékkal került feljebb 6740 forintig, a Mol 0,3 százalékkal 23 900 forintig.

Enyhén emelkedett az olajár: a WTI 48,20 dollár, míg a Brent 54,20. A kettő közti eltérés továbbra is nagyobb, mint ami megszokott.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

A nemzetközi autógyártók dollármilliárdokat öntenek az elektromos autók fejlesztésébe. A változás szelét leginkább Kína erősíti, aki jelentős változást szeretne látni a károsanyag-kibocsátás terén. A legnagyobbak máris fejest ugrottak, kérdés azonban, utoléri a kereslet a túlfűtött kínálatot?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)