Hirdetés
Hirdetés

Ami még nem volt Magyarországon: egy bankfiók, ami egyik bankhoz sem tartozik

2017. november 12., 08:55

Megnyílt Magyarország első bankfüggetlen pénzügyi szolgáltatói fiókja, melyben egy BitCoin ATM készülék is elérhetővé válik mindenki számára.

Ugyanazon épületben, amelyben Mosonmagyaróvár első bankfiókját 1972. december 18-án megnyitotta az Országos Takarékpénztár, megnyitotta kapuit a VirPAY Pénzügyi Pont, a VirPAY Pénzforgalmi Szolgáltató Kft. első fiókja. A mosonmagyaróvári cég úttörőként kihasználva a törvényeink által már 2013 óta biztosított lehetőséget, miszerint nemcsak hitelintézetek (kereskedelmi bankok), hanem úgynevezett pénzforgalmi szolgáltatók is vezethetnek bankszámlákat, elsőként nyitott olyan fiókot, ahol személyes ügyintézést biztosít.

A VirPAY elsődlegesen egy netbank. A szombaton is nyitva tartó VirPAY Pénzügyi Pont (a készpénz be- és kifizetést lehetővé tevő pénztárak mellett) éjjel-nappal nyitva tartó ATM-mel is áll az ügyfelek rendelkezésére.

Hirdetés

Bankkártyájuk és bankkártya-elfogadásuk is lesz

Vizi Tamás ügyvezető azt mondta a VirPayről: "Ugyanúgy a GIRO és a SWIFT tagja vagyunk, ugyanúgy a minket auditáló Magyar Nemzeti Banknál tartjuk ügyfeleink pénzét, mint a nagybankok. A népszerű banki szolgáltatások közül mindenre van megoldásunk, vagy saját jogon, vagy egy szerződött partnerünk révén, például így tudunk majd MasterCard bankkártyákat adni ügyfeleinknek és így nyújtjuk havi díj nélküli, 1% jutalékkal működő bankkártya-elfogadó terminál (POS, VPOS) szolgáltatásunkat is. Betétgyűjtéssel, hitelezéssel, bankgaranciákkal viszont nem foglalkozunk. "

Nincs betét - nincs betétvédelem

A leendő ügyfeleknek azt nem árt tudni, hogy mivel betétet nem gyűjthet a VirPay, az Országos Betétbiztosítási Alap garanciája sem vonatkozhat számláik egyenlegére. "Azonban mivel nem foglalkozunk hitelezéssel, a ti kockázatotok még így is jelentősen kisebb a betéteiket továbbhitelező bankhoz képest" - vélekedik a kérdésről a társaság honlapján.

Mindenesetre ettől eltekintve a társaság ugyanolyan típusú bankszámlákat vezet, mint a többi nagybank, erre is kaphatjuk a munkabérünket és erről is kifizethetjük közüzemi számláinkat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Valami készül: hirtelen durván elindulnak felfelé az ingatlanárak?

Valami készül: hirtelen durván elindulnak felfelé az ingatlanárak?

Belátható időn belül bezárul az M0-ás körgyűrű: a tervek szerint 2022-re megépülhet a Megyeri-híd budai hídfőjétől az M1-es autópályáig tartó pályaszakasz is. Hogyan hat az érintett települések ingatlanáraira a beruházás? Ma még óriási eltérések vannak a négyzetméterárakban: Telkiben 430 ezer forintos, míg a tőle alig 7 km-re fekvő Perbálon 160 ezres négyzetméter áron kapható ház.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napi kommentár - videó

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Heti várható események, adatok

 • november 20
  Termelői árindex (év/év) - október
  Külkereskedelmi termékforgalom (import, export)
  november 21
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  NGM: Gyorstájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. január-októberig tartó helyzetéről
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció
  Chicagói Fed index (október)
  Hewlett-Packard 2017 Q4
  november 22
  KSH: Átlagos bruttó béremelések (év/év) - szeptember
  Fed jegyzőkönyv
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  Fogyasztói Bizalmi Index - előzetes, november
  november 23
  KSH - Kiskereskedelmi forgalom, második becslés
  GDP Q3 (év/év, munkanaphatástól kiigazított)
  Thyssenkrupp 2017 Q4
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  {{uk}} GDP 2017 Q3 - előzetes
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  november 24
  IFO-index - november
  Feldolgozóipari beszerzési menedzser index - november
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?