Hirdetés
Hirdetés

Annyira imádunk sárga csekket fizetni, hogy az valami elképesztő

2018. február 12., 08:00

A sárga csekkeket - avagy "készpénzátutalási megbízásokat - a legjobb lenne száműzni a magyar pénzügyi kultúrából, ehelyett kreáltak egy automatát, hogy azon keresztül fizessék be őket az ügyfelek - finoman szólva sem lett átütő siker.

Három éve üzemelték be az első csekkbefizető automatákat, de átütő sikert nem sikerült velük elérni - a Világgazdaság friss összeállítása szerint sokan akkor sem használják őket, ha egyébként sorba kell állni a csekkbefizetéshez a pultnál. Ez ráadásul nem csak a technikai újításokkal nehezebben barátkozó idősekre, hanem a fiatalokra is igaz.

Tavaly több mint 470 ezer csekket fizettek be az ügyfelek automatán keresztül - ez így elsőre soknak hangzik, de valójában elhanyagolható az éves 215 millió darabos csekkforgalomhoz képest (mindössze 0,21 százalék). Pedig a csekkautomatákat sok olyan helyre telepítik, ahol postai nyitvatartási időn kívül is elérhetőek - igaz, elég gyakran meghibásodnak, a Posta az ezt firtató kérdésre nem válaszolt a lapnak.

Hirdetés

A sárga csekk országa - mikor felejtjük már el?

Ugyan ma már egy okostelefonnal is csak egy fotónkba kerül, hogy befizessük a számláinkat, a magyarok még mindig a postai sorban állást favorizálják a digitális technológiák felett. Pedig a pénzintézetek is kínálnak a legtöbb esetben ingyenes, vagy közel ingyenes befizetési lehetőségeket, és még csak meg sem kell komolyabban erőltetnünk magunkat a rendezéshez. Korábban összegyűjtöttünk néhány lehetőséget >>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Néhány különös embertől eltekintve nagyon kevesen vannak azok, akik nem szeretik a desszerteket. Ha édesszájú vagy, és szeretsz azon szörnyülködni, hogy a szemtelenül gazdagok mire szórják el a pénzt, ezt a cikket neked találták ki, összeszedtük a világ hat leggazdagabb desszertjét.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)