Hirdetés
Hirdetés

Elárulták, mennyibe kerül a nyugdíjasok karácsonyi ajándéka

2017. december 07., 16:53

Tételesen elszámolt a kormány az Erzsébet-utalványok árával.

Ahogy arról már korábban írtunk, már elárulták, pontosan mit is talál majd az a 2,7 millió nyugdíjas a karácsonyi borítékban, sőt, a kormány még tévés kampánnyal is segíti az Erzsébet-utalványok felhasználhatóságáról szóló tájékoztatást. Arról eddig azonban nem volt pontos szám, hogy ez mennyibe is fog kerülni a kormánynak, noha az államháztartási hiány – ami egyébként évtizedes csúcsra ugrott – alapján nagyjából sejteni lehetett, mennyibe kerülhet a kormány karácsonyi ajándéka.

A leplet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára rántotta le, elmondása szerint összesen 30 milliárd forintot költöttek a 10 ezer forint értékű utalványokra: az értékük 27 milliárdot tesz ki, emellett további 2 milliárdot költöttek a szelvények legyártására és eljuttatására. A fennmaradó egymilliárdról azonban nem szóltak, bár sejthető, hogy ennyibe kerülhetett a tévékampány. Az utalványokat 2018. december 31-ig felhasználni.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Azt hitted, hogy csak a magyar kormány bonyolít mindent túl? Tévedsz!

Azt hitted, hogy csak a magyar kormány bonyolít mindent túl? Tévedsz!

Sokat szoktak panaszkodni a hazai túlságosan bonyolult kormányszervezetre, ám míg nekünk csak a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátására van kormánybiztosunk, addig Kínában az időjárás átalakítására is külön hivatalt tartanak fent. De milyen furcsa kormányügynökségek léteznek még?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?