Hirdetés
Hirdetés

Elárulták, mennyibe kerül a nyugdíjasok karácsonyi ajándéka

2017. december 07., 16:53

Tételesen elszámolt a kormány az Erzsébet-utalványok árával.

Ahogy arról már korábban írtunk, már elárulták, pontosan mit is talál majd az a 2,7 millió nyugdíjas a karácsonyi borítékban, sőt, a kormány még tévés kampánnyal is segíti az Erzsébet-utalványok felhasználhatóságáról szóló tájékoztatást. Arról eddig azonban nem volt pontos szám, hogy ez mennyibe is fog kerülni a kormánynak, noha az államháztartási hiány – ami egyébként évtizedes csúcsra ugrott – alapján nagyjából sejteni lehetett, mennyibe kerülhet a kormány karácsonyi ajándéka.

A leplet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára rántotta le, elmondása szerint összesen 30 milliárd forintot költöttek a 10 ezer forint értékű utalványokra: az értékük 27 milliárdot tesz ki, emellett további 2 milliárdot költöttek a szelvények legyártására és eljuttatására. A fennmaradó egymilliárdról azonban nem szóltak, bár sejthető, hogy ennyibe kerülhetett a tévékampány. Az utalványokat 2018. december 31-ig felhasználni.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?