6p
KKV
Itt számíthatsz NAV-vizsgálatra. A te cégednél minden rendben?

Frissítette az Adótraffipaxot a NAV, amelyből kiderül, hol készül vizsgálatokra a hivatal. Ha itt van céged, figyelj:

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága a hét második felében az igazgatóság illetékességi területén ellenőrzéseket végez kiemelten a parfümök termékkörében bizonylatolási kötelezettség teljesítésére és az áruk eredetére vonatkozóan.

A fitnessz- és edzőtermek is figyeljenek oda: április 3-tól 6-ig az igazgatóság illetékességi területén fokozottan ellenőrzik a testedzési szolgáltatást nyújtók körében a bizonylat kiállítására vonatkozó előírások teljesítését.

Békés megye

Április 3-9. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Békéscsaba, Orosháza, Gyula, Békés, Dévaványa, Battonya és Szeghalom piacain folytatnak ellenőrzéseket. A revizorok az ellenőrzések során próbavásárlásokkal a nyugta-, számlaadási kötelezettséget vizsgálják, valamint a piacokon forgalmazott élelmiszerek eredetét – kiemelten a csokoládé termékek, füstölt húsáruk és zöldségfélék - vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Már dübörögnek a húsvéti ellenőrzések: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod megyei revizorai több hatósággal együtt összehangolt ellenőrzéseket fognak végezni a megyében, április 3-tól április 13-ig, a húsvéthoz kapcsolódóan. Elsősorban a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet, és primőr zöldségek árusítását végzők számíthatnak a revizorok megjelenésére. A vizsgálatok során a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, és az áruk eredetét vizsgálják, de forgalomszámlálásra is számíthatnak a vállalkozások.

Ezen túl április közepéig kiemelten ellenőrzik a kondi- és fitnesztermeket, masszás szalonokat és szoláriumokat. Az ellenőrzések célja az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett szolgáltatók működésének, a pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartásának vizsgálata. Az érintett szolgáltatóknál a foglalkoztatás szabályszerűségét is ellenőrzik a revizorok. Ezzel egyidejűleg ellenőrzésre számíthatnak a korábban már online pénztárgép használatára kötelezettek is, akik elsősorban a pénztárgép éves kötelező felülvizsgálatának kontrolljára számíthatnak.

Csongrád megye

Fokozottan ellenőrzik április 13-ig a húsvéti ünnepek közeledtével megnövekedett forgalmat bonyolító húskészítményeket, tojást, édességet, ajándéktárgyakat árusítókat. Kiemelten vizsgálják majd a bizonylat kiállítást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását, alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

Tervezett helyszínek a héten Hajdú-Bihar megyében:

  • április 03. hétfő:                     Konyár, Esztár
  • április 04. kedd:                     Hajdúdorog
  • április 05. szerda:                  Hajdúszovát
  • április 06. csütörtök:              Polgár
  • április 07. péntek:                  Debrecen

A NAV szakemberei azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Heves megye

Heves megye területén piacok, vásárcsarnokok, kitelepülő árusok fokozott ellenőrzése várható. A NAV szakemberei elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, és a vállalkozások bejelentik-e az alkalmazottaikat.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A 14. és a 15. héten elsősorban a piacokon, vásárcsarnokokban, közterületen értékesítést végzők valamint a Húsvéthoz kapcsolódó termékeket értékesítő vállalkozások számíthatnak ellenőrzésre. A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják, de számíthatnak forgalomszámlálásra is a vállalkozások. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

Nógrád megye

Helyszínek:

  • április 03. hétfő:                     Salgótarján, Cered, Zabar, Szilaspogony
  • április 04. kedd:                     Rétság és környéke
  • április 05. szerda:                  Nagybátony, Pásztó, Buják és Jobbágyi
  • április 06. csütörtök:              Balassagyarmat és környéke
  • április 07. péntek:                  Salgótarján

Elsősorban a kereskedelmi, vendéglátó és egyéb szolgáltatásnyújtó tevékenységet folytató adózók vonatkozásában vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A vizsgálatok kiemelten érinthetik az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adóalanyi kört (fizikai közérzetjavító, testedzési szolgáltatást nyújtók, gumiabroncs, motorkerékpár-, autóalkatrész kereskedelemmel, illetőleg javítással foglalkozók, taxi-személyszállítást végzők, valamint tisztítási szolgáltatást nyújtók).

A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is ellenőrizhetik a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek jogszerű használatát, valamint a foglalkoztatáshoz fűződő bejelentések meglétét.

Pest megye

Kiemelten ellenőrzik a húsvéti ünnepeket megelőzően a hús,- hentes áru; tojás; valamint az édesség értékesítéssel foglalkozó vállalkozásokat. A vizsgálatok a bizonylatadási kötelezett-ség teljesítésére, a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentési kötelezettség ellenőrzésére, az online pénztárgépek használatára, valamint az áruk eredetének vizsgálatára irányulnak. Helyszínek:

  • 2017. április 10. hétfő: Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Taksony
  • 2017. április 11. kedd: Dunavarsány, Makád
  • 2017. április 12. szerda: Apaj, Ráckeve
  • 2017. április 13. csütörtök: Zsámbék, Budaörs, Budakeszi

Somogy megye

Három hetes akciósorozat kezdődött március 27-én: az ellenőrzések kiterjednek az állandó és hétvégi piacokra, vásárokra, és az alkalmi kitelepülésekre is, valamint a rendezvényeket is felkeresik az ellenőrök. A nyugtaadási fegyelmet, a foglalkoztatottak bejelentését és a forgalmazott áruk eredetét vizsgálja a hatóság.

Emellett kiemelt figyelmet kapnak az alábbi termékkörök:

  • Füstölt- és húsárúk
  • Tojás
  • Édesség
  • Primőr zöldségek
  • Pékségek

Az akció keretében a környező megyék revizorai is végeznek ellenőrzéseket a megye területén.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Mindenhol feltűnhetnek a héten, de ahol biztosan jó, ha mindenről számlát adsz:

  • április 3. hétfő: Nyíregyháza,
  • április 4. kedd: Balkány, Szakoly
  • április 5. szerda:  Mátészalka, Ópályi
  • április 6. csütörtök: Vásárosnamény
  • április 7. péntek: Újfehértó

Veszprém megye

  • április 03. hétfő:        Veszprém
  • április 04. kedd:         Pápa
  • április 05. szerda:      Ajka
  • április 06. csütörtök:  Veszprém
  • április 07. péntek:      Sümeg

Az ellenőrzések elsősorban városi piacokon, illetve kitelepüléseken várhatók. Az ellenőrzések a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségének ellenőrzésére, valamint árueredet ellenőrzésére irányulnak. Az érintett adózói kör: virág és dísznövény, tojás, hús- hentesáru, zöldség-gyümölcs.

    Címkék: KKV Adó Ellenőrzés NAV
    A rovat támogatója a 4iG

    LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

    Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
    Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
    Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


    Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

    KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
    Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
    Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
    KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
    Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
    Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
    KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
    Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
    Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
    KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
    Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
      Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
    KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
    Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
    A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
    KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
    Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
    Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
    KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
    Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
    Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
    KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
    Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
    Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
    KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
    Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
    Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
    KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
    Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
    A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
    hírlevél
    Ingatlantájoló
    Együttműködő partnerünk: 4iG