Hirdetés
Hirdetés

Mikor érkezik a nyugdíj? Ekkor kell várni a postást

2017. október 03., 16:55

Jövő hónaptól a nyugdíjkifizetéseket az Országos Nyugdíj Főigazgatóság helyett már a Magyar Államkincstár végzi.

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Mindenesetre jó hír, hogy novembertől változatlan menetrendben érkezik a nyugdíj. Mindenki a szokásos időpontban fogja megkapni a járandóságát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Privátbankár.hu-val.

"A változás oka, hogy a bürokráciacsökkentés és az adminisztráció hatékonyságának növelése érdekében a kormány ésszerűsíti és egyszerűsíti az eddigi intézményrendszert" - indokolja a szaktárca közleményében. Az NGM szerint a  Kincstár felkészült a feladatra, az intézmény már most több millió kifizetést intéz minden egyes hónapban (pl. családtámogatások).

Hirdetés

Tehát novembertől a nyugdíjasok a megszokott rendben kapják a nyugdíjakat. Postai kézbesítésnél változatlanul november 15-tól, illetve december 4-től kezdődően 12 munkanap alatt, míg bankszámlára való átutalás esetén november 10-én, majd december 4-én érkezik a járandóság.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem sikerült megoldani a nagy amerikai rejtélyt - az OTP is bekerült a kiszórásba

Nem sikerült megoldani a nagy amerikai rejtélyt - az OTP is bekerült a kiszórásba

Janet Yellen még utoljára szépeket mondott az amerikai gazdaságról, de a várakozásokat ennek ellenére mégsem javították - az infláció rejtélyét pedig utódjának kell majd megoldania. A bankrészvényeket mindenesetre az egész világon adják, az OTP sem kivétel. A Mészáros-papírok ma egyelőre pihenőt tartanak, a forint ki se jött az ágyból.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?