Hirdetés
Hirdetés

Nem nő a szegénység Németországban – kivéve a bevándorlók körében

2017. augusztus 03., 16:59

A legújabb adatok szerint az őslakosok között csökkent, a bevándorlók között nőtt a szegények aránya Németországban. A különbséget a menekültek okozzák, tízből nyolc szíriai például szegénynek számít.

Nem igazán fenékig tejfel az élet Németországban a befogadott menekültek számára a hírek szerint. A 2016-os mikro-cenzust (mini-népszámlálást) kiértékelve a kutatók arra jutottak, hogy a szegények aránya csak minimális mértékben, 0,1 százalékkal 15,8 százalékra nőtt tavaly az ország teljes lakosságára.

A Der Spiegel szerint 12,5 százalékról 12,1 százalékra csökkent a Németországban születettek körében a szegények aránya, a „migrációs háttérrel rendelkezők” körében viszont 0,4 százalékponttal 28,1 százalékra nőtt, tehát majdnem egyharmados. Ez főleg a menekültek miatt van.

Hirdetés

A cikk szerint minden tíz szíriai állampolgár közül nyolc és minden tíz iraki közül hét szegény. Szegénynek egyébként az számít, aki az átlagos nettó jövedelem 60 százaléka alatt él. Ez egy négytagú, két 14 éven aluli gyermeket nevelő család esetében jelenleg 1978 euró, azaz mintegy 600 ezer forint.

Magyarországon a létminimum egy négytagú családra (ami nem ugyanaz, mint a szegénységi küszöb) 2016-ban a Policy Agenda számítása szerint 257 ezer forint volt. (A magyarok létszáma Németországban a mikrocenzus szerint itt olvasható.) A szegénységi küszöböt rendszerint ennél alacsonyabbra teszik.


Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Az Egyesült Államokban sok éves társadalmi vita a bevándorlás kérdése - a zöldkártya-program és az illegálisan betelepülők gyermekeinek védelme azonban évente több százezer embert enged be az országba. A politikai oldalak láncmigrációnak vagy családegyesítésnek nevezik az ellentmondásos rendszert, Trump azonban hamarosan komoly változásokat hozhat új reformjával.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)