Hirdetés
Hirdetés

Teljes a felfordulás: tényleg átejtették a nyugdíjasokat?

2017. november 18., 13:30

Kitört a balhé a novemberi nyugdíjak körül, sok idős ember úgy érzi: nem kapta meg a neki járó, teljes összeget.

EPA/Stefanos Rapanis
EPA/Stefanos Rapanis

A nyugdíjas szövetség elnöke nem csodálkozik, szerinte a nyugdíjprémiummal és az emeléssel kapcsolatos tájékoztatás kritikán aluli volt. A nyugdíjasok ráadásul novemberben megkapták egy összegben az egész évre járó emelést, így decemberben pluszban már csak az Erzsébet-utalvánnyal számolhatnak – írja az atv.hu.

Farkas András nyugdíjszakértő szerint  mivel a havi 0,8 százalékos emelést egy összegben odaadta az állam novemberben, aki 100 ezer forintos nyugdíjat kapott eddig, az decemberben is csak ennyit kap majd, plusz a 10.000 forintos Erzsébet utalványt, amelyet a tavalyi évhez hasonlóan idén is megad a kormány, karácsonyra.

Januárig kell várni

A nyugdíjszakértő szerint érezhető nyugdíjemelés januártól lesz. 0,8 százalékkal megemelik a folyósítás előtt a januári nyugdíjak összegét, és az így megemelt összeget még egyszer megemelik a kötelező, jövő évi emelés mértékével, ami viszont három százalék a már ismert törvény szerint” – mondta az ATV Híradójának a nyugdíjszakértő.

Hirdetés

Vagyis az, aki eddig 100 ezer forintos nyugdíjat kapott, januártól havonta megkapja az idei évből adódó 0,8 százalékos emelést - ami 800 forint plusz -, valamint az infláció miatti 3 százalékos emelést, amely 100 ezer forint esetében 3024 forintot jelent. Így az idei 100 ezer forintos nyugdíj jövőre 103 024 forint lesz.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?