Hirdetés
Hirdetés

Több ezer bejelentés és milliárdos kár – ezt hozta a vihar

2017. augusztus 10., 11:33

Megtépázta a vasárnapi vihar az országot, és most hétvégén jön a következő adag.

A Magyar Biztosítók Szövetségének első összesítése alapján mintegy 8 ezer kárbejelentés érkezett az augusztus 6-i vihar miatt a biztosítókhoz, a becsült kárérték pedig megközelíti a 600 millió forintot. A biztosítók egyéni jelentései alapján azonban egyes pénzintézeteknél a becsült kár meghaladta a milliárdot is, erről korábban itt írtunk a Privátbankár.hu-n. A legtöbb bejelentést Orosházáról küldték, innen érkezett a jelentések nyolcada.

A MABISZ tájékoztatása szerint a jelzések alapján a lakossági ingatlanok mellett jelentős károk keletkeztek egyes középületekben is, fakidőlések, jégverés miatt sok helyen gépjárművek is sérültek. A leggyakoribb kár okaként a biztosítási szakemberek a vihart, a villámcsapás indukciós hatását, a jégverést, valamint a beázást jelölték meg. A legsúlyosabb károk Békés megyében történtek, a bejelentések száma már most meghaladja az 1600-at. A települések közül Orosháza, Püspökladány, illetve a főváros volt leginkább érintett.

Hirdetés

Lehűléssel jönnek a zivatarok - neked viharálló a tetőd?A nyár nem csak a tikkasztó hőségről, hanem a heves viharokról is hírhedt, ezek pedig különösen nagy károkat okoznak az épületekben, azon belül is a tetők szerkezetében. Az előzetes jelzések alapján a következő évtizedekben a szélrekordok várhatóan sokszor megdőlnek majd, és a nagyobb erejű viharok gyakorisága is nőni fog. Érdemes tehát felkészülni erre az ítéletidőre, és viharállóvá tenni a tetőt – mutatjuk, hogyan. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hitted volna, hány ember nem ült még repülőn?

Hitted volna, hány ember nem ült még repülőn?

Van egy iparág, ami stabilan, egyenletesen növekszik, és vélhetően még igen sokáig ezt is fogj tenni. Ez nem más, mint a repülés, pontosabban légi személyszállítás, és ennek a repülőgépgyártók roppant mód örvendenek. A Boeing vezére szerint az emberiség 20 százaléka repült csak eddig, de jönnek majd a többiek is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?