5p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Már most sem biztos, hogy szükséged van rá, főleg, ha értesz idegen nyelvet. Számos módon el lehet érni külföldi és hazai adókat az interneten, a Youtube-on keresztül, a tévétársaságok honlapjain vagy néhány keretprogram segítségével. Tucatszám vannak ingyenes élő adások is.
Új megoldás

Az év elején jelentették be, hogy a Youtube – Youtube TV néven – televíziós szolgáltatást is indít, hol másutt, mint az interneten keresztül. Egyelőre csak az USA polgárai családonként 35 dollárért számos csatornát nézhetnek, máris rengeteg vezető tévétársaság csatlakozott a szolgáltatáshoz.

Meglepő módon ettől függetlenül, a normál Youtube-on is több tucat élő (live) adást láthatunk, igaz, főleg hírtelevíziókat. Van ilyen adása az USA-ból a CNN-nek, az MSNBC-nek, a Bloombergnek („Global News Coverage on Bloomberg Live” címmel), a Fox News-nak, van NBC2 adás.

Van egy magyar nyelvű hírtelevízió

Magyarul az Euronews-t láthatjuk élőben, ezen kívül csak helyi televíziókat találtunk, amelyek az adott körzet lakóinak, vagy az onnét származóknak lehetnek érdekesek (pl. Zemplén, Budaörsi).

(A Youtube TV kínálata)

Számos más adót gyűjtöttünk össze június 12-én, de inkább nem linkeljük ezeket, csak felsoroljuk, mert úgy tűnik, gyakran változik a helyük. Érdemesebb a Youtube keresőjébe beírni a nevüket, a „live” kifejezéssel együtt. Némelyik vélhetően csak időszakosan vagy a nap bizonyos szakában üzemel.

Élő adások a Youtube-on (június 12.)

- Afrika, angolul: Africanews, ANN7, Channels Television, TVC News Nigeria, TVC News.

- Ázsia, angolul: Al-Jazeera (Al-Dzsazíra, Közel-Kelet), CGTN (Kína), TRT World (török).

- Törökül vagy feliratozva: BloombergHT Canlı Yayın (üzleti).

- Európa: Sky News (Nagy-Britannia), France 24 (Franciaország, angolul), Euronews (EU, több nyelven), DW (Deutsche Welle, német, több nyelven), RT (Russian Telegraph, orosz, több nyelven), Rosszija 24 (orosz, oroszul), MUZ-TV Onlajn (orosz, zenei), Kuran Hidayah (orosz, iszlám vallási), TechTV (London, angol, technika), Fashion TV (divat), Málaga 24H (spanyol), Córdoba Internacional (spanyol-mohamedán adó

- Ausztrália: ABC News

- Latin-Amerika, spanyolul: CNN En Español, NTN24, teleSur, Canal 6 San Rafael, Televisión Pública Argentina, Canal 7 Mendoza, Mirá LN+, TN (Todo Noticias), El Venezolano TV, VPI (Venezolanos por la información), TiVa TV, Telemedellín, HispanTV (iráni adó spanyolul), Canal 8 de Mar del Plata.

Jó vadászterületet jelentenek a televíziók nem élő Youtube-csatornái is, ahol hosszabb-rövidebb műsorokat lehet megnézni, illetve a televíziók saját weboldalai. Sok társaság az élő műsort is elérhetővé teszi, mások csak részleteket vagy egyes műsorokat. A Bloomberg üzleti televízió például itt érhető el, nagy felbontásban, ingyen.

Visszanézni a műsorokat

Ami a magyar televíziókat illeti, az alacsony nézettségű közszolgálati csatornák elérhetőek az interneten is, elég jó minőségben (a minőségük állítható). Néhány másik adó is elérhető online, esetenként késleltetve (pl. HírTV, ATV).

Sok helyen van médiatár, filmtár, amelyben vissza lehet nézni korábbi műsorokat. Egyes országokban, társaságoknál, mint német csatornák (pl. ZDF) nem engedik, hogy külföldről megnézzék ezeket, de erre is van orvosság: VPN vagy proxy, amely azt imitálja, mintha más országban lennénk. Ennek talán legegyszerűbb módja az Opera nevű böngésző, ahol ez egy beépített, a címsorból két kattintással elérhető szolgáltatás.

A Youtube mint filmtár

Egy másik megoldás, vagy inkább trükk, hogy ha a kiszemelt műsort, például egy német dokumentumfilmet nem tudjuk megnézni, akkor beírjuk a Youtube keresőjébe. Van rá talán 30-50 százaléknyi esély, hogy oda feltöltötte valaki, és ott mégis meg tudjuk nézni. A Youtube egyébként is kész kalózmozi-gyűjtemény, keressünk például rá a „teljes film” (full movie, ganzer Film, película completa stb.) kifejezésre.

A Filmon.com weboldala és mobilalkalmazása talán több száz televízióadást is tartalmaz, részben ingyen. A legújabb filmeket és sorozatokat valószínűleg hiába keressük, egyes adók időkorlátosak, és csak a fizetős verzióban érhetők el, de így is marad rengeteg. Ingyen inkább hírtelevíziók, filmmúzeum-jellegű vagy C, D kategóriás filmeket vetítő adások jellemzőek, de van gyerekcsatorna vagy ismeretterjesztő is. Egy próbát megér.

Szebben tévézni

A Schoener-Fernsehen nevű német oldal és mobilalkalmazás főleg a németeseknek nagy öröm, de angol és francia nyelvű csatornákat is tartalmaz. A nagy részüket sajnos nemrég fizetőssé tették, igaz, nevetséges, havi egy eurós összegért. Ingyen csak mintegy tucatnyi német adó látható jelenleg, egyszerű regisztráció mellett. Jó a műsorújságja, érdemes belenézni.

Ezen kívül még rengeteg olyan weboldal van, ahol megpróbálják az ingyenesen elérhető csatornákat összegyűjteni. A kísérletező kedvűek például a „best free online tv channel site” keresőkérdésre kaphatnak ilyen találatokat a Google-ben.

Az iPanda Live televízióval búcsúzunk, amely szerencsére mentes a politikától, és a szerzői jogokkal sem lehet sok baja – ugyanis a nap 24 órájában egy kínai pandamackó-rezervátum lakóit mutatja. („24/7 HD Panda Live @ iPanda”)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - véget ért a verseny, megvannak a győztesek!
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:39
Izgalmas és magas színvonalú döntő után a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium csapata nyerte a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavaszi pénzügyi vetélkedőt. A több mint 1 millió forint összdíjazású verseny szervezésében a Privátbankárt szakmai partnerként számos nagy pénzügyi vállalat, szakmai és állami szervezet is segítette.
Személyes pénzügyek A kivándorlás töretlen, majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma
Eidenpenz József | 2024. április 24. 05:37
Nem sok hiányzott, hogy megint csúcsot döntsön az Ausztriában dolgozó magyarok száma, és ahhoz sem kell sok, hogy utolérjük a németeket. A többi fontos küldő ország létszáma is többnyire növekszik, de még sokkal kevesebben vannak, mint a magyarok. Tavaly is Ausztria volt honfitársaink fő célországa.
Személyes pénzügyek Már ilyen is elérhető: személyi kölcsön halasztott törlesztéssel
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 11:51
Az elmúlt hónapokban folyamatosan csökken a személyi kölcsönök kamata, ezzel párhuzamosan az elmúlt időszakban fokozódott a kereslet a személyi kölcsönök iránt, 2023-ban közel 12 százalékkal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. Az MNB friss adatai szerint 2024 februárjában 21,5 ezer ügyfél vett fel személyi kölcsönt mintegy 54 milliárd forint értékben, ami további jelentős növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Az MBH Bank kamatcsökkentéssel és a hazai piacon egyedülálló, halasztott törlesztéssel igényelhető személyikölcsön-konstrukció bevezetésével készül a személyi kölcsönök iránti növekvő kereslet kielégítésére.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz - DÖNTŐ
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 10:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny döntője!
Személyes pénzügyek Így kerülje el a bankkártyás csalásokat!
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 08:27
A Revolut, a világszerte több mint 40 millió ügyféllel rendelkező globális pénzügyi alkalmazás hétfőn bejelentette, hogy megjelent az első, pénzügyi bűnügyi és fogyasztóbiztonsági jelentése, amely exkluzív információkat tartalmaz a csalásokról és átverésekről. A kiterjedt belső kutatáson és adatelemzésen alapuló jelentés célja, hogy rávilágítson a világszerte növekvő átverési és csalási iparág jellegzetességeire, és kézzelfogható tanácsokkal szolgáljon ahhoz, hogyan védekezhetünk a csalások ellen. A Revolut azt tervezi, hogy folyamatosan felülvizsgálja ezeket az adatokat, hogy nyomon kövesse a csalások helyzetét.
Személyes pénzügyek Ki hal bele előbb a német nyugdíjreformba?
Eidenpenz József | 2024. április 21. 05:44
Újabb nyugdíjreform készül Németországban, részvénybefektetésekkel egészítenék ki az egyre nehezebben finanszírozható kifizetéseket, de valakinek az indulótőkét is be kell fizetni. Mindenki jól jár majd ezzel, vagy csak egy 500 milliárd eurós pénzkidobás lesz? A fiatalok duplán fizetnek az időseknek? A nők és a külföldiek mentették meg a nyugdíjakat?
Személyes pénzügyek Drága ugyan a személyi kölcsön, de kapkodnak érte a magyarok
Privátbankár.hu | 2024. április 20. 10:53
Kihelyezési rekordot hozott az idei év első két hónapja a személyi hiteleknél, ezzel az állomány is új csúcsra emelkedett. A kereslet annak ellenére nagy, hogy a kamatok nem csökkentek érdemben az elmúlt egy évben. Az online igénylés további terjedése, és az otthonfelújítási program felélesztése miatt a kilátások sem rosszak a személyi kölcsönöknél.
Személyes pénzügyek Még ne szaladjon a postára ingyenes készpénzfelvételért!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 09:14
Bár a parlament megszavazta és a Magyar Közlönyben meg is jelent a készpénzfelvét ingyenességét postai POS-terminálra kiterjesztő törvény, az csak a jövő év elején lép hatályba.
Személyes pénzügyek Sokan megtalálták a tutit a befektetési alapokban
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 13:40
Ezt jelzi, hogy rengeteg pénzt raktak oda.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Teljes az országos döntő mezőnye
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 12:59
Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG