Hirdetés

5+1 alkalmazás, hogy ledolgozd a karácsonyi pluszkilókat

2015. december 25., 14:31

Lassan itt az év vége, eljött a nagy karácsonyi családi vacsorák és az újévi fogadalmak időszaka. Mi aztán nem ítélünk el senkit a felszaladó kilók miatt, de azért összegyűjtöttük a legjobb olyan alkalmazásokat, amelyek tudnak segíteni a 2016-os álomalak, és a teljes fittség elérésében is.

1. Lose It

Az egyébként nagyon egyszerű és praktikus kezelőfelülettel rendelkező applikáció az Apple cuccokra és az androidokra is elérhető, ráadásul sok társához hasonlóan weboldala is van.

A Lose It összekapcsol a hasonló célsúlyokkal rendelkező emberekkel és amellett, hogy a kalóriáidat is számlálja, tanácsokat is ad a sikeres és tartós fogyáshoz. Szintén nagy előnye, hogy összekapcsolható más appokkal is, így az összes fitneszadatodat is számon tartja. Ráadásul versenyezni is lehet benne, a naponta kitöltött ételnaplótól elkezdve a legtöbb lefutott kilométeren át bármiben.

2. MyFitnessPal

A legsikeresebb és leghíresebb ilyen jellegű oldal köré mára egészen komoly fórumrendszer is épült. Itt is lehet barátokat felvenni, ismerkedni, versenyezni, sőt még a sikeres fogyást is kiposztolja a közös üzenőfalra. A rendszerben napi kalóriakeretet is be lehet állítani, és a nap végén ki is kalkulálja, hogy ezzel a tempóval öt héten belül hány kiló lennél. Ha szívesen főzöl magadnak, tápláld be a receptjeid tápanyagtartalmát, és a következő alkalommal már pár kattintással elérheted őket.

A MyFitnessPal-nak egy óriási előnye van a többi hasonló applikációval szemben: rengeteg magyar fogás benne van az alap ételbázisban.

3. 7 Minute Workout

Ez azoknak lesz a legnagyobb barátja, akik szeretnek azzal kibújni az edzések alól, hogy túl elfoglaltak. Az óriási betűs és nagyon leegyszerűsített alkalmazás 7 perces miniedzéseket ajánl, amire tényleg bárkinek lesz ideje.

Ráadásul a használata is nevetségesen egyszerű, ha elindítod, a következő hét percben hozzá sem kell nyúlnod, hanem koncentrálhatsz csak a kiszabott feladatokra.

4. Endomondo

Ez is egy olyan applikáció, amit talán senkinek sem kell bemutatnunk. Az Under Armour fitneszcég elég komoly fogyókúrás alkalmazáscsomagot hozott össze, aminek méltó tagja ez az edzésirányító program is. Amellett, hogy GPS-el követi a megtett utat és méri az időt a sportolás közben, barátainkkal is versenyezhetünk, nagyon könnyen kezelhető, átlátható, ráadásul az edzéseket is kielemzi. A MyFitnessPal-hoz hasonlóan itt is egészen komoly közösség épült ki, szóval új embereket is megismerhetsz az edzés közben.

5. Google Fit

Persze, itt sem maradhat ki a történetből a Google. A csendesen a világuralom felé törekvő óriáscég alkalmazása csak androidon elérhető. Ami nagyon hiányzik belőle, az a kalóriaszámláló, viszont az edzéseket nagyon jól lehet benne rögzíteni, illetve a fogyás ütemét is.

Mi igazán egy dolog miatt voltunk oda a Google Fit-ért, és ez a beépített lépésszámláló; mivel annak, aki nem akar ilyen kütyüre külön beruházni, a mobilos, becsléses verzió nagyon praktikus lehet. Nyilván nem tudja teljesen pontosan megmérni, de ha mindenhova visszük magunkkal a telefont, elég pontosan meg tudja becsülni mennyit gyalogoltunk aznap.

5+1. DailyBurn

Az egyébként zseniális ötleten alapuló alkalmazásra ráférne egy kis fejlesztői szeretet, mivel sokszor összeomlik és lefagy. A DailyBurn közel 100 különböző mozgásformáról kínál edzésvideókat, kifejezetten jó minőségben, így könnyen meglehet spórolni az edzőtermi csoportos órákat. Aerobikoznál? Jógáznál? Ez lesz a neked való app.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Költöznél? Hamarosan megtudjuk, hogy szárnyalt a lakáspiac

Költöznél? Hamarosan megtudjuk, hogy szárnyalt a lakáspiac

Akad néhány makrogazdasági adat a jövő héten, közöttük a legfontosabbak a tavaly decemberi keresetek alakulása és az államháztartás központi alrendszerének január végi helyzetéről szóló részletes tájékoztató lesz, de megjelenik a lakásépítések, építési engedélyek tavalyi egész éves adata is, amely komoly növekedést ígér.

További cikkek

Heti várható események, adatok

 • február 5
  KSH: Kiskereskedelem (2017. december)
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  Kiskereskedelmi forgalom
  Ryanair (2018 Q3)
  február 6
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció (40 mrdFt)
  Fidelity (2017 Q4)
  BNP Paribas (2017 Q4)
  Walt Disney (2018 Q1)

  február 7
  KSH: Ipar (2017. december)
  MNB: Nemzetközi tartalékok (2018.január/2017.december)
  Ipari termelés
  Raiffeisen (2017 Q4)
  Tesla (2017 Q4)
  február 8
  Richter (2018 Q4)
  NGM: Gyorstájékoztató az államháztartás központi alrendszerének január végi helyzetéről
  BoE kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  Commerzbank (2017 Q4)
  február 9
  KSH: Külkereskedelmi termékforgalom (2017. december)
  KSH: Kereskedelmi szálláshelyek forgalma (2017. december)
  Fogyasztói árindex

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)