5+1 alkalmazás, hogy ledolgozd a karácsonyi pluszkilókat

2015. december 25., 14:31

Lassan itt az év vége, eljött a nagy karácsonyi családi vacsorák és az újévi fogadalmak időszaka. Mi aztán nem ítélünk el senkit a felszaladó kilók miatt, de azért összegyűjtöttük a legjobb olyan alkalmazásokat, amelyek tudnak segíteni a 2016-os álomalak, és a teljes fittség elérésében is.

1. Lose It

Az egyébként nagyon egyszerű és praktikus kezelőfelülettel rendelkező applikáció az Apple cuccokra és az androidokra is elérhető, ráadásul sok társához hasonlóan weboldala is van.

A Lose It összekapcsol a hasonló célsúlyokkal rendelkező emberekkel és amellett, hogy a kalóriáidat is számlálja, tanácsokat is ad a sikeres és tartós fogyáshoz. Szintén nagy előnye, hogy összekapcsolható más appokkal is, így az összes fitneszadatodat is számon tartja. Ráadásul versenyezni is lehet benne, a naponta kitöltött ételnaplótól elkezdve a legtöbb lefutott kilométeren át bármiben.

2. MyFitnessPal

A legsikeresebb és leghíresebb ilyen jellegű oldal köré mára egészen komoly fórumrendszer is épült. Itt is lehet barátokat felvenni, ismerkedni, versenyezni, sőt még a sikeres fogyást is kiposztolja a közös üzenőfalra. A rendszerben napi kalóriakeretet is be lehet állítani, és a nap végén ki is kalkulálja, hogy ezzel a tempóval öt héten belül hány kiló lennél. Ha szívesen főzöl magadnak, tápláld be a receptjeid tápanyagtartalmát, és a következő alkalommal már pár kattintással elérheted őket.

A MyFitnessPal-nak egy óriási előnye van a többi hasonló applikációval szemben: rengeteg magyar fogás benne van az alap ételbázisban.

3. 7 Minute Workout

Ez azoknak lesz a legnagyobb barátja, akik szeretnek azzal kibújni az edzések alól, hogy túl elfoglaltak. Az óriási betűs és nagyon leegyszerűsített alkalmazás 7 perces miniedzéseket ajánl, amire tényleg bárkinek lesz ideje.

Ráadásul a használata is nevetségesen egyszerű, ha elindítod, a következő hét percben hozzá sem kell nyúlnod, hanem koncentrálhatsz csak a kiszabott feladatokra.

4. Endomondo

Ez is egy olyan applikáció, amit talán senkinek sem kell bemutatnunk. Az Under Armour fitneszcég elég komoly fogyókúrás alkalmazáscsomagot hozott össze, aminek méltó tagja ez az edzésirányító program is. Amellett, hogy GPS-el követi a megtett utat és méri az időt a sportolás közben, barátainkkal is versenyezhetünk, nagyon könnyen kezelhető, átlátható, ráadásul az edzéseket is kielemzi. A MyFitnessPal-hoz hasonlóan itt is egészen komoly közösség épült ki, szóval új embereket is megismerhetsz az edzés közben.

5. Google Fit

Persze, itt sem maradhat ki a történetből a Google. A csendesen a világuralom felé törekvő óriáscég alkalmazása csak androidon elérhető. Ami nagyon hiányzik belőle, az a kalóriaszámláló, viszont az edzéseket nagyon jól lehet benne rögzíteni, illetve a fogyás ütemét is.

Mi igazán egy dolog miatt voltunk oda a Google Fit-ért, és ez a beépített lépésszámláló; mivel annak, aki nem akar ilyen kütyüre külön beruházni, a mobilos, becsléses verzió nagyon praktikus lehet. Nyilván nem tudja teljesen pontosan megmérni, de ha mindenhova visszük magunkkal a telefont, elég pontosan meg tudja becsülni mennyit gyalogoltunk aznap.

5+1. DailyBurn

Az egyébként zseniális ötleten alapuló alkalmazásra ráférne egy kis fejlesztői szeretet, mivel sokszor összeomlik és lefagy. A DailyBurn közel 100 különböző mozgásformáról kínál edzésvideókat, kifejezetten jó minőségben, így könnyen meglehet spórolni az edzőtermi csoportos órákat. Aerobikoznál? Jógáznál? Ez lesz a neked való app.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi csak a menekülteket látjuk - pedig a háttérben kőkemény üzlet állhat

Mi csak a menekülteket látjuk - pedig a háttérben kőkemény üzlet állhat

Már több mint 400 ezer rohingyát üldöztek el hazájukból, Mianmarból - a törésvonal a vallások között látszik, de a háttérben komoly üzleti érdekek, olajlelőhelyek is állnak. Az ügy érdekessége, hogy az ország civil vezetője egy olyan ember, akit Nobel-békedíjjal tüntettek ki - nem csoda, hogy a Nyugat hallgat. Külpolitikai szakértőnket, Káncz Csabát kérdeztük a háttérről.

További cikkek

Heti várható események, adatok

 • szeptember 18
  Fogyasztói árindex (végleges) - augusztus
  szeptember 19
  Monetáris Tanács kamatdöntő ülése;
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  ZEW index - szeptember
  ZEW index - szeptember
  Adobe - 2017 Q3
  FedEx - 2018 Q1
  szeptember 20
  KSH: Keresetek - január–július
  MNB: Negyedéves fizetési mérleg és külfölddel szembeni állományok - első közlés 2017. II. negyedév + revízió 2014.I.n.év - 2017.I.n.év
  ÁKK: 2022/A államkötvény csereaukció, 2019/C - 20 mrdFt; 2026/D államkötvény csereaukció, 2020/B - 20 mrdFt
  Fed kamatdöntő ülése
  Kiskereskedelmi forgalom (év/év) - augusztus
  Import (év/év) - augusztus
  Export (év/év) - augusztus
  szeptember 21
  Fogyasztói bizalom (előzetes) - szeptember
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  Philadelphiai Fed index - szeptember

  szeptember 22
  KSH: Kiskereskedelem - július
  Feldolgozóipari BMI (előzetes) - szeptember
  Szolgáltatóipari BMI (előzetes) - szeptember
  Feldolgozóipari BMI (előzetes) - szeptember
  Szolgáltatóipari BMI (előzetes) - szeptember

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?