Hirdetés
Hirdetés

Óriásit sikkasztottak Szegeden – így csalják el az uniós milliókat

2017. június 23., 10:44

Játszótérépítésre kértek pénzt, épp csak ötször annyit, mint amennyi kellett.

A Csongrád Megyei Főügyészség közleménye szerint elfogták azt a régóta szökésben lévő férfit, aki a Szegedi Vadaspark területén akart játszóteret építeni, de az intézménytől függetlenül kért ehhez uniós támogatást. Az ügyészség szóvivője, Serfőző Katalin elmondása szerint a projektre még 2013-ban igényeltek és vettek igénybe 185 millió forint hazai és uniós támogatást, a projekt tényleges bekerülési értéke azonban a támogatási szerződésben szereplő költségeknek csak 15-20 százaléka volt.

A gyanú szerint a bűncselekményből származó pénz eredetének leplezése érdekében a gyanúsítottak fiktív szerződést kötöttek az eddig szökésben lévő férfi által működtetett liechtensteini gazdasági társasággal. A két gyanúsított letartóztatását már korábban elrendelték, ám a békéscsabai férfi eddig szökésben volt. Most elfogták Lichtensteinben és átadták a magyar hatóságoknak. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás gyanúja miatt indult eljárás.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő jövő vár ránk – leáldozott az érintőképernyők kora?

Meghökkentő jövő vár ránk – leáldozott az érintőképernyők kora?

A technológiai forradalom korában pár év alatt akkorát fordulhat a világ, amely korábban teljesen elképzelhetetlen lett volna. Tényleg meszeltek az érintőképernyőknek? Milyen nagy újítások jöhetnek a belátható jövőben? Legújabb videónkból ez is kiderül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Ajánlatunk

Hirdetés

Utánajártunk

  • BUX40021.89+0.9%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét: