2p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

Aki még az idén külföldi nyaralást tervez, jó, ha elindul az irodákba: a korábbiaknál kisebb kapacitások miatt elmarad a Last Minute szezon, a helyek elfogynak.

A nyaralási főszezon közepén már látszik, idén nem kell látványos csődökre számítani az utazási irodák körében. Elégedettek az eddigi forgalommal a hazai utaztatók: a legnépszerűbb ajánlatokat már elkapkodták, ezért a következő hetekben csak nagyítóval lehet majd leértékelt utakat találni. A korábbi évektől eltérően ugyanis az idén alig akadnak last minute, vagyis az indulás előtti utolsó pillanatban meghirdetett, akciós nyaralások a hazai irodáknál. Bár már tavaly is jól zárták a szezont a válság miatt meggyengült turisztikai cégek, az idei esztendő még nagyobb forgalmat hozott a külföldi utakat szervező irodáknak - becslések szerint eddig legalább két százalékkal emelkedett az eladott külföldi üdülések száma.

Többet költünk

Az irodák józanabbul számoltak, nem vállalták túl magukat, így most nem kényszerülnek arra, hogy beszerzési ár alatt adjanak túl az utakon. Ebben az évben jóval tudatosabban tervezték ajánlataikat a cégek, ezért alig akad olyan; amelyiknek a nyakán marad az év elején lekötött szállás vagy repülőjárat - fejtette ki a Magyar Nemzetnek a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője. Molnár Judit szerint az is kedvező, hogy emelkedtek a lakosság által külföldi utazásokra szánt összegek is. Molnár Judit hozzátette: az irodák úgy tapasztalják, a külföldre készülő magyarok utazási kedvét a forint esetenként gyengülő árfolyama sem befolyásolja.

Egyiptom sztár lehet

Az ár/érték arány továbbra is fontos – ebben a tekintetben kifejezetten jó hír, hogy idén – hiába vannak kedvezőtlen hírek a Közel-Keletről, s például kerül veszélyben az augusztusi, az izraeli Eilatban tervezett junior nyíltvízi úszó világbajnokság – a szintén a Vörös tenger partján lévő, ám a válságövezetektől messze lévő egyiptomi üdülőhelyek idén nagy vonzerőt képviselnek. Az oda utaztató társaságok – például a Kartago Tours – június óta emelt charter-kapacitással járnak, ám kiváló szolgáltatást nyújtó a szállodák így is betelnek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Utazás Miért érdemes itthon nyaralni, hosszú hétvégézni? Szavazzon!
Eidenpenz József | 2019. június 7. 15:30
Azt mondja a miniszter, belföldön is lehet nyaralni. Van, aki így tesz, van, aki nem, de mik a fő okok? Szavazzon! Előző szavazásunkat pedig egy német áruházlánc nyerte.
Utazás Így kezdődött az évad a Balatonon
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 16:14
Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ünnepélyes évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával szombaton elkezdődött a balatoni turisztikai és vitorlásszezon.
Utazás Ezeket az utakat zárják le holnap Budapesten
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 14:23
Rendezvények és építési munkálatok miatt Budapest több pontján nehéz lesz közlekedni a hétvégén.
Utazás Vegyi incidens miatt volt lezárva a londoni City repülőtere
Privátbankár.hu | 2016. október 22. 09:29
Lezárták pénteken egy időre a londoni City repülőteret, miután az a gyanú merült fel, hogy valamilyen vegyszer kerülhetett a terminál levegőjébe. A speciális felszerelésekkel kivonult tűzoltóság nem talált veszélyes anyagot, így a légikikötőt péntek este ismét megnyitották.
Utazás Egyiptom helyett idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 27. 09:42
Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján - közölte az Invia online utazási ügynökség az MTI-vel.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Utazás Jó a rajt: így indult az év a szállodásoknak
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 10:21
A legfrissebb adatok szerint az év első két hónapjában 10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma a szállodákban. Nincs ok a panaszra: a külföldiek is szép számmal jöttek, főleg a brit és amerikai vendégek száma ugrott meg drasztikusan, az oroszok továbbra is elmaradnak.
Utazás Már két ötcsillagos strand van az országban: ez az egyik
Privátbankár.hu | 2015. május 2. 15:38
Ötcsillagos minősítést kapott a hajdúszoboszlói strand, eddig csak egy ilyen strandunk volt.
Utazás BKK bérlete van? Így autózhat vele ingyen
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 11:30
Újabb szintre tört be a közösségi autózás: BKK bérlettel havidíj nélkül, fél órás távra vehetjük kölcsön az Avalon autóit.
Utazás Ma estig biztos kitart a magyar-lengyel barátság - Hajrá magyarok!
Nagy László Nándor | 2015. április 25. 10:41
Nagy Lajos óta nem volt ennyire magyar Krakkó - a korábbi lengyel királyi székhelyen ma bizonyosan percenként hallhatunk magyar szót, hiszen nagyjából 3-4 ezer magyar szállta meg a várost a divizíó IA világbajnokság - számunkra - döntőjére készülve. Ma este az elitligába jutásért játszik magyar jégkorong-válogatott.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG