3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Naponta átlagosan négyszer kölcsönzik ki valamennyi MOL Bubi kerékpárt, s már most jól látható, hogy mely napszakokban hol van hiány vagy többlet a zöld városi bringákból. A rövid távú logisztikai megoldások mellett már dolgoznak a közbringarendszer bővítésén is.

Az eddigi tapasztalatok szerint nagy népszerűségnek örvend a MOL Bubi, hiszen a fővárosi közbringarendszer 2014. szeptember 8-án történt indulását követően napról napra többen használják az almazöld kerékpárokat - adott tájékoztatást a Privátbankár.hu-nak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A szeptember 17-én mért adatok alapján már több mint 6000 felhasználó vette igénybe a szolgáltatást. A bérletet vásárolók száma meghaladja a csak jegyet vásárlók számát: eddig 2745-en vettek bérletet, míg 1594-en a MOL Bubi alkalmi kipróbálására is lehetőséget nyújtó jegyet váltottak ki.  Az indulási kedvezmények közül a legtöbben - közel 1700-an a Start bérletet választotta, amivel 3000 forintért 2014. december 31-éig használhatják a MOL Bubit, sőt ebből 1500 forintot le is tekerhetnek.

Nem érdemes lopniMár megvolt az első lopási kísérlet is - számol be a Népszava. A Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) úgy vélik, a Bubi egyik ügyfele a bicikli visszahelyezésekor nem győződött meg arról, hogy jól rögzítette-e a kerékpárt a Corvin-negyed metróállomásánál található gyűjtőállomáson. A szemfüles tolvaj azonban nem örülhetett sokáig friss szerzeményének, a kerékpárokba szerelt GPS segítségével ugyanis könnyen rátaláltak az elkötött drótszamárra. „A rendőrök időben elfogták a tettest, anyagi kár végül nem keletkezett” - írja a BKK.

Napi négy utat teljesít egy-egy bringa

A statisztikák szerint naponta átlagosan több mint 4000-szer bérelik ki a bringákat, az átlagos bérlési idő közel 18 perc - közölte a BKK. Ez azt jelenti, hogy az ezer bringából álló hálózat minden egyes tagját napi négyszer kikölcsönzik, ez rendkívül jó aránynak mondható.

Figyelik a töltöttséget

Az indulás óta többször előfordult már, hogy bizonyos napszakokban egyes állomások teljesen kiürültek, mások pedig beteltek, de ez hozzá tartozik a rendszer üzemszerű működéséhez,  erre a BKK-nál számítottak is - reagáltak korábbi cikkünkre a társaságnál. Jelenleg zajlik a rendszer finomhangolása, hogy kitapasztalják, melyik állomás melyik nap, melyik időszakában igényel extra töltést vagy elszállítást. Az üzemeltetést végző Közbringa Kft.  logisztikai szakemberei folyamatosan ellenőrzik a gyűjtőállomások  telítettségét és igyekeznek biztosítani azok elvárt töltöttségi szintjét: utánfutós kisteherautóval, vagy a 2 kerékpáros utánfutóval csoportosítják át a bringákat.

Több gyűjtőállomás, köztük: a Városháza Park, a Kálvin tér, a Rumbach Sebestyén utca, a Fővám tér és a Szent Gellért tér is kiemelkedő népszerűségnek örvend a bringahasználók körében. Rendszeresen kiürül például munkaidő végén az Akadémiánál lévő állomás, mert sokan a metróvonalak gyors eléréséhez a közbringát használják.

Tovább bővül a program

A BKK-nál a rövid távú logisztikai megoldások mellett már dolgoznak a közbringarendszer bővítésén, állomások és dokkolóhelyeik apróbb javításával, a meglévő hálózat sűrítésével. Ehhez maguktól a használóktól is kérnek javaslatokat a közbringaprogram facebook oldalán.

Címkék: Utazás Mol Bubi

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Utazás Miért érdemes itthon nyaralni, hosszú hétvégézni? Szavazzon!
Eidenpenz József | 2019. június 7. 15:30
Azt mondja a miniszter, belföldön is lehet nyaralni. Van, aki így tesz, van, aki nem, de mik a fő okok? Szavazzon! Előző szavazásunkat pedig egy német áruházlánc nyerte.
Utazás Így kezdődött az évad a Balatonon
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 16:14
Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ünnepélyes évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával szombaton elkezdődött a balatoni turisztikai és vitorlásszezon.
Utazás Ezeket az utakat zárják le holnap Budapesten
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 14:23
Rendezvények és építési munkálatok miatt Budapest több pontján nehéz lesz közlekedni a hétvégén.
Utazás Vegyi incidens miatt volt lezárva a londoni City repülőtere
Privátbankár.hu | 2016. október 22. 09:29
Lezárták pénteken egy időre a londoni City repülőteret, miután az a gyanú merült fel, hogy valamilyen vegyszer kerülhetett a terminál levegőjébe. A speciális felszerelésekkel kivonult tűzoltóság nem talált veszélyes anyagot, így a légikikötőt péntek este ismét megnyitották.
Utazás Egyiptom helyett idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 27. 09:42
Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján - közölte az Invia online utazási ügynökség az MTI-vel.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Utazás Jó a rajt: így indult az év a szállodásoknak
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 10:21
A legfrissebb adatok szerint az év első két hónapjában 10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma a szállodákban. Nincs ok a panaszra: a külföldiek is szép számmal jöttek, főleg a brit és amerikai vendégek száma ugrott meg drasztikusan, az oroszok továbbra is elmaradnak.
Utazás Már két ötcsillagos strand van az országban: ez az egyik
Privátbankár.hu | 2015. május 2. 15:38
Ötcsillagos minősítést kapott a hajdúszoboszlói strand, eddig csak egy ilyen strandunk volt.
Utazás BKK bérlete van? Így autózhat vele ingyen
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 11:30
Újabb szintre tört be a közösségi autózás: BKK bérlettel havidíj nélkül, fél órás távra vehetjük kölcsön az Avalon autóit.
Utazás Ma estig biztos kitart a magyar-lengyel barátság - Hajrá magyarok!
Nagy László Nándor | 2015. április 25. 10:41
Nagy Lajos óta nem volt ennyire magyar Krakkó - a korábbi lengyel királyi székhelyen ma bizonyosan percenként hallhatunk magyar szót, hiszen nagyjából 3-4 ezer magyar szállta meg a várost a divizíó IA világbajnokság - számunkra - döntőjére készülve. Ma este az elitligába jutásért játszik magyar jégkorong-válogatott.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG