Hirdetés
Hirdetés

A falu már türelmetlen: az olajkút mindent megold?

2018. február 05., 09:54
Cimkék
Mol
, kitermelés
, olajkút

Egy kis faluban kezdhet hamarosan kitermelésbe a Mol.

Már nagyon várják a Somogy megyei Vízváron élők, hogy megkezdje a Mol a náluk talált földgáz és kőolaj kitermelését – írja az atv.hu.

A faluban azt beszélik, hogy rövidesen megindul a munka, amitől azt remélik, hogy javulnak az életkörülményeik. A cégtől jelentős adóbevételre számítanak, és abban bíznak, hogy számukra is ad munkát majd földben talált földgáz és olaj.

Hirdetés

Évekkel ezelőtt kezdték a kutakat fúrni a horvát határ közelében levő Vízvár térségében. A Dráva partjától nem túl messze ki is derült, hogy a földben fölgáz és kőolaj is van. A szakemberek neki is láttak, és több termelésre alkalmas kutat is fúrtak.

Nemsokára elkezdődik

A munkálatok most értek abba a szakaszba, amikor ezeket rövidesen szolgálatba is állítják és megkezdődik a termelés.

Elérkezett a Molnak a fejlesztése abba stádiumba, amikor már az ígéretekhez, illetve a terveknek megfelelően 2018 első félévére a Vízvár térségében lévő gáz- és olajkutakat termelésbe fogják állítani – jelentette ki Kozma László polgármester.

A környéken élők szerint a legfontosabb lehet, hogy a kutak körüli munkálatokhoz helyben is keresnek majd dolgozókat. A Mol egyelőre hivatalosan nem közölte, hogy mikor indítják kitermelést, de a helyszínre hordott anyagokból arra lehet következtetni, hogy nemsokára megkezdik a csövek lefektetését.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38670.72+0.01%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)