Hirdetés
Hirdetés

Az Auchannál is áll a bál – jön a sztájk?

2017. október 04., 08:16

Óriási különbség van a szakszervezet és a vezetés elképzelése között, ami a béreket illeti.

A Tescóhoz hasonlóan az Auchannál is benne van a pakliban, hogy sztrájkolni fognak a dolgozók, ha nem a megfelelő ütemben haladnak a bértárgyalások – értesült a Világgazdaság. A napilap úgy tudja, az áruházlánc képviselői és a szakszervezetek múlt hét pénteken ültek először tárgyalóasztalhoz, legközelebb pedig jövő kedden egyeztetnek.

A munkavállalói érdekképviselet szerint legalább 10-15 százalékos az általános létszámhiány a bolthálózatnál. A Világgazdaság úgy tudja, a béremelés terén jelentős, legalább 20-30 ezer forintos az eltérés a munkáltató és a szakszervezetek álláspontja között.

Hirdetés

A napilap cikke emlékeztet: a Tesco és a cégnél működő munkavállalói érdekképviseletek között október 13-án folytatódnak a tárgyalások a béremelésről és a munkavállalói létszámbővítésről.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38657.37+0.11%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?