Hirdetés
Hirdetés

Bajban van a Ryanair: megint kiakadtak a pilóták

2017. december 12., 13:42

Sztrájk jöhet a fapados légitársaságnál.

Munkabeszüntetést helyezett kilátásba a Ryanair németországi pilótáinak érdekeit képviselő szakszervezet (Vereinigung Cockpit - VC).

Karácsony kivételével bármikor

Az érdekképviselet az utazókra tekintettel karácsonykor nem tart munkabeszüntetést, így december 23. délután és december 26. éjfél között biztosan dolgoznak majd a Ryanair-járatok német pilótái, de ezt az időszakot kivéve bármikor sztrájkba léphetnek.

A VC a nyomásgyakorlással azt akarja elérni, hogy a Ryanair vezetése kezdjen tárgyalást a piaci viszonyoknak megfelelő munkakörülményekről és fizetésről.

Hirdetés

Az olaszországi és a portugáliai pilóták szövetsége is sztrájkot helyezett kilátásba a következő napokra, az írországi Ryanair-pilóták pedig hétfőn szintén úgy döntöttek, hogy a bérharc eszközével - sztrájkkal, munkalassítással vagy a járatok közlekedését akadályozó más tiltakozó megmozdulással - küzdenek érdekeik érvényesítéséért.

A VC szerint a pilóták tömött sorokban hagyják el a Ryanairt, mert csaknem valamennyi légitársaság jobb munkafeltételeket kínál.

Egy botrányos ügy - részletek a Privátbankár.hu cikkeiben A Ryanair elszerencsétlenkedett munkaszervezése körül először akkor borult ki igazán a bili, mikor még szeptemberben hirtelen elkezdtek járatokat törölni arra hivatkozva, hogy a pilótáikat szabadságolni kell.
Ezután bónuszt és több fizetést ajánlott a légitársaság azoknak a pilótáknak, akik hajlandóak átütemezni szabadságukat, csakhogy a rossz munkakörülmények miatt egyébként is nagyok voltak a feszültségek, hiába hízeleg a fapados társaság feje a pilótáknak. >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mészáros a rendőrséggel üzletel, óriásit ugrott a BUX index

Mészáros a rendőrséggel üzletel, óriásit ugrott a BUX index

A részvénypiaci száguldás folytatódik, ma a dél-európai tőzsdék mentek nagyon, de az igazi nyertes a BUX index volt. Az OTP végre áttörte a falat és új rekordokat állított fel. Mészáros a rendőrséggel kötött milliárdos üzlettet, megint nagyot rúgtak a bitcoinba. A szaúdiak csak alig tudták felbeszélni az olaj árát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX41002.39+2.45%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)