Hirdetés
Hirdetés

Beütött a krach? 12 ezer embert küld el az egyik multi

2017. december 07., 13:44

Rengeteg állást szüntet meg a General Electric.

A General Electric (GE) Hungary Zrt. nagykanizsai gyára. MTI Fotó: Varga György
A General Electric (GE) Hungary Zrt. nagykanizsai gyára. MTI Fotó: Varga György

A Bloomberg értesülése szerint 12 ezer munkahelyet szüntet meg a General Electric (GE) multinacionális, technológiai és szolgáltatási vállalat, felszámolva ezzel az energiatermelési üzletágának egy jelentős részét. Az elbocsátás a dolgozók 18 százalékát érinti, túlnyomórészt az Egyesült Államokon kívüli vállalatoknál szakmunkásokat és betanított munkásokat építenek le, csak Európában 4500 munkahelyet számolnak fel, főleg Németországban és Svájcban. Korábban már jelezték, hogy nagy létszámú leépítést terveznek, erről itt írtunk bővebben.

John Flannery, a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező amerikai központú ipari konglomerátum augusztusban hivatalba lépett vezérigazgatója november közepén jelezte, hogy szűkítik a General Electric tevékenységét és több ezer főt elbocsátanak. A szerteágazó portfólióval rendelkező vállalatnál 20 milliárd dollár értékű eszközállomány leépítését is tervezik. A leépítés célja, hogy egy kisebb, a változásokra gyorsabban reagáló és nyereségesebb vállalattá alakítsák át a 125 éve működő céget.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38232.56-0.3%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?