Hirdetés
Hirdetés

Bevásárolt az állam: óriási összeborulás jött a magyar gázpiacon

2018. január 11., 15:12

A Nemzeti Közművek bekebelezte az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt.-t.

Az eladó a korábbi GDF-Suez, az ENGIE International Holding B.V., tőlük vásárolta meg az NKM az ÉGÁZ-DÉGÁZ részvénycsomagjának 100 százalékát. A részvények mellett a tulajdonukba kerültek a társaság eszközei és tudásbázisa, valamint a 23 125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózata is. Ezzel a Nemzeti Közművek teljes hálózati infrastruktúrája a földgázt és a villamos energiát is beleértve már meghaladja a 60 000 kilométert.

Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmilyen teendőjük nincs, az ő számuk az egyesülés után egyébként 775 ezerre nőtt.  A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozta a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül. Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a tranzakcióval az ország déli részén valósult meg először teljes egészében az, hogy a földgáz- és áramszolgáltatást, ideértve a biztonságos és folyamatos ellátáshoz szükséges földgáz- és áramhálózatot a Nemzeti Közművek biztosítja az ügyfelek számára.

Hirdetés

Nemrég a szomszédban is fontos üzletet kötöttek. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félelmetes árak az ingatlanpiacon - hogy fog bárki lakást venni Budapesten?

Félelmetes árak az ingatlanpiacon - hogy fog bárki lakást venni Budapesten?

Az ujotthon.hu legfrissebb felmérése szerint Budapesten, a legtöbb új lakás, továbbra is a XI. és a XIII. kerületben épül Budapesten. Nem véletlenül, hiszen a legtöbb beruházás szintén e két kerületben található, a XIII-ban 95, míg a XI-ben 55 új társasház épül. Az ezekben még eladásra váró lakások száma 10 ezer, ami a teljes új építésű állomány 60,9 százaléka.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40021.89+0.9%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)