Hirdetés
Hirdetés

Csaltak a teszten: érik az újabb dízelbotrány?

2018. január 11., 08:50

Ezúttal a Ford ellen indul eljárás a károsanyag-kibocsájtási adatok meghamisítása miatt.

Pert indítottak az amerikai multinacionális vállalat ellen, a vádak szerint a Ford olyan szoftvert telepített több típusba is, amellyel meghamisították az emissziós tesztek eredményeit – írja a Reuters. A benyújtott kereset szerint a F-250 és F-350 típusú autók így a megengedett károsanyag-mennyiség kétszeresét pumpálhatták a levegőbe.

Az amerikai óriáscég szerint alaptalanok a vádak és minden gépjárművük összhangban van az EPA (a helyi környezetvédelmi hivatal) és a CARB (a levegőminőség javítására létrehozott ügynökség) irányelveivel. A felperes szerint azonban a kérdéses típusokon elvégzett teszteken átlagosan az a standard érték ötszörösét mutatták ki.

Hirdetés

Ez fájni fog: több tízezer autót hív vissza ez a gyártó

Úgy tűnik, maradtak még csontvázak a szekrényben a Volkswagennél. Tovább >>

A megkérdezett szakértők szerint ha valóban csaltak a vizsgálatok során, a Ford több milliárd dolláros veszteségnek is kiteheti magát, ezzel komoly lyukat ütve költségvetésébe – nem beszélve a lehetséges piacvesztésről és a befektetői hangulatról. (A Volkswagen 2015-ös dízelbotránya több mint 30 milliárd dollárjában került a német autógyártónak.)

A vádirat a Bosch csoportot is megemlíti az alpereseket között. A német vállalatcsoport tavaly már több mint 300 millió dolláros kártérítést fizetett a Volkswagen tulajdonosoknak, amiért része volt az akkori botrányban. A cég nyilatkozata szerint most is komolyan veszik a vádakat és a peres eljárás során vizsgálatot indítanak az ügyben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félelmetes árak az ingatlanpiacon - hogy fog bárki lakást venni Budapesten?

Félelmetes árak az ingatlanpiacon - hogy fog bárki lakást venni Budapesten?

Az ujotthon.hu legfrissebb felmérése szerint Budapesten, a legtöbb új lakás, továbbra is a XI. és a XIII. kerületben épül Budapesten. Nem véletlenül, hiszen a legtöbb beruházás szintén e két kerületben található, a XIII-ban 95, míg a XI-ben 55 új társasház épül. Az ezekben még eladásra váró lakások száma 10 ezer, ami a teljes új építésű állomány 60,9 százaléka.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40021.89+0.9%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)