Hirdetés
Hirdetés

Dögrováson a sofőrszolgálatok – újabb cég juthat az Uber sorsára?

2017. szeptember 10., 08:19

Három nappal az indulása után tiltották ki a Taxify-t Londonból.

Alig néhány napja kezdte meg a működését, már be is tiltották Londonban a Taxify nevű sofőrszolgálat működését. A Financial Times cikke szerint a londoni tömegközlekedést irányító városházi szervezet, a Transport for London (TfL) ugyanis visszavonta a vállalat működési engedélyét, a cég közleménye szerint "valamiféle biztonsági aggályokra" hivatkozva. A Taxify vitatja az intézkedés jogosságát, mivel – elmondásuk szerint – minden biztonsági szabálynak eleget tesznek, és fellebbezni fognak a döntése ellen.

A TfL ugyanakkor úgy látja, hogy a Taxify egy leányvállalatán keresztül akart londoni taxiszolgáltatást nyújtani, a vállalkozásnak viszont erre nem is volt engedélye. A Taxify egyébként Magyarországon is működik, a céget négy éve alapították Észtországban, és alig három nappal ezelőtt kezdte meg a működését a brit fővárosban. A nem titkolt cél az volt, hogy elmarják a piacot az Uber elől – ez azért is különös, mivel a Taxify csak 3 ezer sofőrrel operál, míg az Ubernek csak Londonban 40 ezer sofőrje van. Utóbbival egyébként kérdéses, hogy szeptemberben végül szerződést hosszabbít-e a város.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő jövő vár ránk – leáldozott az érintőképernyők kora?

Meghökkentő jövő vár ránk – leáldozott az érintőképernyők kora?

A technológiai forradalom korában pár év alatt akkorát fordulhat a világ, amely korábban teljesen elképzelhetetlen lett volna. Tényleg meszeltek az érintőképernyőknek? Milyen nagy újítások jöhetnek a belátható jövőben? Legújabb videónkból ez is kiderül.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40021.89+0.9%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)