Hirdetés
Hirdetés

Elfogadták az ajánlatot? Nagyot szakít az Uber

2018. január 05., 09:27

Legalábbis az ex-vezérigazgató, Kalanick ugyanis túlad a tulajdonjoga egy jelentős részén.

Ahogy arról már korábban írtunk, egy nem mindennapi ajánlattal kereste meg a japán SoftBank Group a közösségi sofőrszolgálatot, ugyanis mintegy 17,5 (az eredeti terv szerint 14) százalékos részesedést kívánnak vásárolni az Uberben. Mindezt úgy, hogy 48 milliárd dollár értékben vásárolnának részvényeket, ez azonban mintegy 30 százalékkal olcsóbb a nemrég becsült 68,5 milliárd dolláros árnál.

A Reuters cikke szerint ugyanakkor akadt vevő az ajánlatra, méghozzá az egykori vezérigazgató és társalapító, Travis Kalanick személyében. Kalanick mintegy 10 százalékos részesedéssel bír a cégben, ennek a harmadát értékesíti a SoftBanknak 1,4 milliárd dollárért. Az ex-vezér eredetileg a részesedése felétől akart megválni, ám a japán bank limitet húzott, így döntött végül a 29 százalék mellett.

Hirdetés

Nem hagyják magukat: az évtized pere készül?

Rengeteg van már az Uber rovásán, kezdve a szexuális zaklatási botrányoktól az adatlopási botrányon át a kitiltásokig. A vezetőség úgy döntött, nem nyel tovább, és a legutóbbi kitiltást már a londoni bíróságon támadják meg. De miből fizetik a perköltséget? A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Egy friss felmérés szerint a magyarok alig több mint 6 százaléka elégedett maradéktalanul lakáskörülményeivel. A válaszadók jelentős részének határozott elképzelése van arról, hogy milyen ingatlanban szeretne élni, ám legtöbbször az anyagi lehetőségek szabnak gátat az álmaik megvalósításának. A magyarok azonban egyre tudatosabbak, hajlandók félretenni későbbi lakáscéljaik eléréséhez.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX41516.41+1.25%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)