2p
Németországban 11 ezerrel több parkolóhely kellene, eközben a kamionosoknak előírják, hogy rendszeres időközönként álljanak le. Gyakoriak az ebből adódó balesetek, miközben a többi autós is őket szidja és a rablók is rájuk pályáznak.

A népszerű német Focus.de cikke szerint a német autópályákon már vadnyugati állapotok uralkodnak. Az egyik legkisebb baj, hogy a kaminosok arra panaszkodnak: bűncselekményt követnek el. A törvény ugyanis szigorúan előírja számukra, mennyit mehetnek egyfolytában – de ennek betartása sokszor szinte lehetetlen.

A törvény szerint négy és fél óra vezetés után háromnegyed óra pihenőt kellene tartani, nem lehetne napi kilenc óránál, illetve heti 56-nál többet vezetni. Utána le kéne állni pihenni, de 2014-es adatok szerint Németországban 11 ezer parkolóhellyel van kevesebb a kelleténél. Így sokszor kényszerűen tilosban parkolnak, például az út szélén, amiért meg a rendőrség vegzálja őket.

Előfordult, hogy az egyik rendőr elzavart, mert rossz helyen parkoltam, majd perceken belül egy másik megbüntetett, mert túl sokáig vezettem – panaszkodik egy kamionos. A rossz helyen parkolás sok balesetet is okoz.

Aki befér a parkolóhelyekre, azt rendszeresen szidalmazza a többi autós, hogy túl sok helyet foglal el, és gyakran válnak lopások, rablások áldozatává is. “Kamionosként mindig téged tartanak hülyének” – panaszkodik az egyik. A rablók sokszor altatógázt vezetnek a kabinba, ezzel kiütve a sofőrt, majd kirámolják a járművet.

“Fegyver nélkül már nem is indulok útnak” – mondja az egyik sofőr. A kamionosok védelmi eszközeinek listáján a kabinajtóhoz kötött önkioldó  riasztópisztolyt, vasakkal teli zsákot és baseball-ütőt említenek.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Négynapos? Hatnapos munkahét jön a Samsungnál
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 14:24
Gazdasági okokra hivatkozva hozták meg az intézkedést.
Vállalat Érkezik az új, nyolcmillió forintos elektromos Dacia
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 12:59
 A Renault francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít.
Vállalat A BioTechUSA-cégcsoport 2023-as éve: közel a 100 milliárdos árbevételi határ
Natív tartalom | 2024. április 22. 16:24
Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő BioTechUSA-cégcsoport. Tavaly csaknem 15 százalékkal, 90,49 milliárd forintra növelte árbevételét, és közel 5 milliárd forintot fordított beruházásokra. Évről évre nő a bevételük, pedig Lévai Bálint vezérigazgató szerint a maratoni futás 42 kilométeréből még csak az 5. kilométernél járnak.
Vállalat Telekom-ügyfél? Fontos bejelentést tett a szolgáltatója
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 11:18
Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott fenntarthatósági stratégiájának (2021-2030) harmadik évéről számolt be a Magyar Telekom Fenntarthatósági Jelentésében, amelyet az Éves Jelentéssel egy napon, április 16-án publikált. 
Vállalat Profitboom, forgalomcsökkenéssel: erre volt képes az Ericsson
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 12:55
Az Ericsson AB svéd távközlési berendezésgyártó negyedéves nyeresége növekedéséről, ugyanakkor bevételének csökkenéséről jelentett kedden.
Vállalat A Tesla-vezér minden tizedik dolgozót kirúgja
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 15:12
Egy vállalati belső levél is kiszivárgott, amelyben Musk lényegében elbúcsúzott az érintettektől.
Vállalat Jókora gyomrost kapott az Apple
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 11:32
Legnagyobb riválisa vitte be az ütést.
Vállalat Emelt osztalékot fizet a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:34
Egy rekord év után.
Vállalat Horvát céggel kötött üzletet a Mol
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:12
A Janaf kőolajvezeték-üzemeltető 2,2 millió tonna kőolajat szállít 2024 végéig.
Vállalat Nagyon jól megy a Duna House-nak idén eddig
Privátbankár.hu | 2024. április 9. 09:04
Közel 4 milliárd forintot zsebeltek be csak jutalékokból, de minden szegmens jól teljesített az első negyedévben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG