Hirdetés
Hirdetés

Feladta a leckét Musk: kitalálta a megvalósíthatatlant?

2017. november 24., 14:00

Teljesen újra kell gondolni az akkumulátorgyártást a Tesla új kamionjai kedvéért.

A Tesla brooklyni bemutatóterme.  Forrás: EPA/Andrew Gombert
A Tesla brooklyni bemutatóterme. Forrás: EPA/Andrew Gombert

Ahogy arról már korábban írtunk, lerántotta a leplet a legújabb elektromos teherautójáról a Tesla, és tervezik a nagyobb lélegzetvételű kamionok gyártását is, ezek működtetéséhez azonban teljesen újra kell gondolniuk az akkumulátorgyártást. Ahogy azt Musk korábban már jelezte, az új kamionok 36 tonna szállítmányt lesznek képesek szállítani, és több mint 800 kilométert tudnak menni majd egyetlen töltéssel, ráadásul alig 30 perc alatt újabb 640 kilométert lehetne tankolni beléjük.

Az egyetlen probléma, hogy a jelenlegi technológiával még nem tudnak olyan akkumulátort készíteni, ami ezt elbírná, sem olyan töltőállomás, ami ilyen sebességű töltést lehetővé tenne, írja a Bloomberg. Egyelőre még fogalma sincs a technológia képviselőinek arról, hogy hogyan oldhatnák meg a problémát, mindezt ráadásul úgy, hogy mindezek mellett a járműveknek megfizethető árúnak kell maradniuk.

Hirdetés

Eredmények helyett álmokat - meddig építhet erre Musk?

A Tesla komolyabb eredmény helyett újra reményt adott a befektetőknek, akik hajlandóak is erre némi pénzt áldozni. A legutóbbi gyorsjelentés nem lett túl fényes, ezért Musk azt adta a részvényeseknek, amit mindig is árult: reményt. Bemutatta a társaság elektromos, szinte teljesen önvezető kamionját és egy új személyautó-modellt, a Roadstert.>>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

A gyerekek mostantól szülői felügyelettel használhatják a cég új chat-programját. A fiataloknak készült program éles kritikákat váltott ki, a Facebook azonban szakértőkkel egyeztetve próbálja garantálni a fiatalok biztonságát. Az utóbbi időben rengeteget tettek a szélsőséges tartalmak és a hamis hírek kiszűréséért, legújabb programjuk pedig az öngyilkosságot fontolgatóknak is segítségére lehet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38657.37+0.11%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?