Hirdetés
Hirdetés

Hozza lendületbe vállalkozását gigabites hálózattal!

A hatékony kommunikáció az üzleti siker egyik legfontosabb tényezője, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy egy vállalkozás milyen távközlési szolgáltatást vesz igénybe. A mobil előretörése az élet minden területén, így az üzleti világban is tapasztalható, azonban vannak olyan kihívások, amelyeknél célszerű a legmodernebb vezetékes technológiát bevetni. A témáról Király Istvánnal, a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.

Király István
Király István

Létezik az üzleti szférában „mindent vivő” távközlési szolgáltatás, amely univerzálisan minden vállalkozás igényeit képes kielégíteni?

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás, amit az üzleti világban talán úgy lehetne lefordítani, hogy ahány vállalkozás, annyi igény. Ez így van a távközlési szolgáltatások esetében is, hiszen teljesen másra van szüksége egy néhány fős mikrocégnek, mint egy sok telephellyel, több ezer alkalmazottal rendelkező nagyvállalatnak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy amikor arról döntenek egy cégnél, hogy milyen távközlési szolgáltatást vesznek igénybe, alaposan felmérjék az igényeket és pontosan meghatározzák azt, hogy mire is fogják használni a szolgáltatásokat.

Vezetékes szolgáltatások esetében miben különbözik a szolgáltatás minősége a vezeték nélküli hálózatokhoz képest a stabilitás vagy gyorsaság tekintetében?

Hirdetés

A gyors ütemben fejlődő hálózatoknak köszönhetően egyre több esetben nyújt remek megoldást a mobiltechnológia nemcsak a telefonhívások lebonyolítására, de az internet-hozzáférésre is. A vezetékes technológiának azonban vannak olyan előnyei, melyek sok területen szinte megkerülhetetlenné teszik az alkalmazását, ezek elsősorban a sebesség és a biztonság területén mutatkoznak meg. A vezetékes adat- és internetszolgáltatások akár 99,9 százalékos rendelkezésre állást biztosítanak, a minőséggarantált nagysebességű adatforgalom pedig szimmetrikus, így internetezéskor kimagasló az internetkapcsolat rendelkezésre állása, és a feltöltési irány sem lehet szűk keresztmetszet. Azonban, ha vezetékes szolgáltatás igénybe vétele mellett döntünk, érdemes a legmodernebb megoldások közül választani. Ilyen például a bérelt vonali szolgáltatás.

A bérelt vonali szolgáltatás milyen területeken lehet igazán hasznos?

A bérelt vonali szolgáltatás említett előnyei - a folyamatos, jó minőségű, előre meghatározott sávszélességű internetkapcsolat – olyan vállalkozások számára lehetnek különösen hasznosak, amelyeknél fontos a megbízható világhálós hozzáférés, mert például saját honlapot vagy online áruházat működtetnek. Emellett akkor is célszerű ezt a konstrukciót választani, ha egy cég interneten keresztül továbbít nagy mennyiségű adatot, illetve a munkatársai gyakran vesznek részt online videó-konferencia hívásokban.

A Vodafone Magyarországon elsősorban mobilszolgáltatóként ismert. Mikor lépett be a cég a vezetékes piacra?

A Vodafone világszerte több mint 1 millió kilométernyi optikai hálózattal rendelkezik, és 73 országban nyújt IP alapú VPN szolgáltatásokat mintegy 25 ezer vállalatnak, köztük számos olyan globális cégnek, amely Magyarországon is jelen van. A Vodafone Magyarország 9000 kilóméternyi optikai gerinchálózatával több mint egy éve tartozik a vezetékes adat- és internetszolgáltatásokat kínáló távközlési cégek közé. Először tavaly júniusban jelentünk meg a menedzselt üzleti vezetékes szolgáltatások piacán. Mára már több mint 100 nagyvállalati ügyfelének szolgáltatunk bérelt vonalat, bérelt vonali internet szolgáltatást és virtuális magánhálózati szolgáltatásokat, kiegészítve ezáltal a Ready Business vállalati mobil- és Vodafone Iroda szolgáltatásokat.

A bérlet vonali szolgáltatásnak vannak területi korlátai?

A Vodafone modern optikai hálózatára alapozva az ország teljes területén képes bérelt vonali szolgáltatást nyújtani internet-hozzáféréssel is. A megoldás révén a társaság ügyfelei végponttól végpontig menedzselt, nagyvállalati szintű adatkapcsolathoz juthatnak hozzá.

Ez mit jelent a számok nyelvén?

A hozzáférés sebessége az adott cég igényeihez igazítható, de akár 1 gigabit/s-os, garantált szimmetrikus sávszélességgel is igénybe vehető a szolgáltatás. A Vodafone hálózata akár 99,9 százalékos rendelkezésre állása biztosítja, hogy folyamatos legyen a vállalkozás kommunikációja az ügyfelekkel, beszállítókkal, illetve adott esetben a telephelyek között.

A biztonságos, nagy sebességű adatforgalmon kívül milyen támogatást kapnak a bérelt vonali szolgáltatást igénybe vevők?

A bérelt vonali szolgáltatás használatához szükséges üzembe helyezést, a tervezéstől egészen az eszközök telepítéséig és beállításáig a Vodafone mérnöki csapata végzi. A megoldást választó cégek egyedülálló módon az ügyfél igényei szerint testreszabott, professzionális önkiszolgáló felületen keresztül rendelhetik meg a szolgáltatást, ahol később is nyomon követhetik hálózati eszközeik állapotát. Ezen kívül a Vodafone Műszaki Ügyfélszolgálatától is kérhetnek segítséget, amely napi 24 órában, a hét minden napján dedikált mérnökcsapattal garantálja a gyors beavatkozást.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

6 dolog, amit biztosan nem tudsz a kötelező biztosításról

6 dolog, amit biztosan nem tudsz a kötelező biztosításról

Míg a 90-es évek elején kevesebb, mint 10 ezer forint volt a kötelező átlagdíj és mindössze 19 milliárd forintot fizettünk a mostani 140 milliárddal szemben. Azt is kevesen tudják, hogy nálunk a legolcsóbb a kötelező Európában. Már év közben is lehet biztosítót váltani, de mit fedez pontosan a biztosítás?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Napi kommentár - videó

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

 • BUX39709.00-0.63%
  DAX9823.5-2.77%
  EUR/HUF311.610%
  EUR/USD1.08340%
  Arany1118.150%

Heti várható események, adatok

 • november 20
  Termelői árindex (év/év) - október
  Külkereskedelmi termékforgalom (import, export)
  november 21
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  NGM: Gyorstájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. január-októberig tartó helyzetéről
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció
  Chicagói Fed index (október)
  Hewlett-Packard 2017 Q4
  november 22
  KSH: Átlagos bruttó béremelések (év/év) - szeptember
  Fed jegyzőkönyv
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  Fogyasztói Bizalmi Index - előzetes, november
  november 23
  KSH - Kiskereskedelmi forgalom, második becslés
  GDP Q3 (év/év, munkanaphatástól kiigazított)
  Thyssenkrupp 2017 Q4
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  {{uk}} GDP 2017 Q3 - előzetes
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  november 24
  IFO-index - november
  Feldolgozóipari beszerzési menedzser index - november
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?