Hirdetés
Hirdetés

Megvan, miket vesz meg Csányi Sándor

2017. augusztus 07., 10:45

Ha beváltja a tervét, akkor fél Horvátország az OTP bank elnökének zsebében landol.

Ha hihetünk a Jutarnji List című horvát napilapnak, úgy a „magyar oligarcha” a tervek szerint megvásárolná Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalatától, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokortól vásárolná meg a régió egyik legnagyobb és egyben legrégebbi mezőgazdasági vállalatát, a Bellye Rt.-t (Belje d.d.), valamint az Aviva klinikát Zágrábban és egy tengerparti nyaralót Medvejában. A magyar üzletember vásárlási szándékát a horvát konszern új vezetésének egyik tagja erősítette meg a lapnak.

Amennyiben az OTP bank elnökének sikerül megvásárolnia a Bellye mezőgazdasági vállalatot - amely mintegy 20 ezer hektár mezőgazdasági földterülettel rendelkezik -, úgy az Európai Unió legnagyobb mezőgazdasági művelésre alkalmas földterületének tulajdonosává válik, mert Magyarországon jelenleg 35 ezer hektár szántóföldet birtokol. Az Agrokor egyébként hónapok óta küzd pénzügyi problémákkal. A Szlovéniában, Boszniában, Szerbiában és Magyarországon is érdekelt cégcsoporton belül mintegy ötven különböző gazdasági szektorhoz tartozó vállalat működik, munkavállalóinak létszáma meghaladja a 60 ezret, a cég éves árbevétele pedig eléri a horvát GDP 15 százalékát.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Az oroszok nagy léptekkel próbálnak felzárkózni a nyugati haditechnikához, sokféle új fegyverrendszert fejlesztenek, de az anyagi lehetőségeik korlátozottak. Putyin elnök nemsokára jóváhagyhatja az új fejlesztési tervet, kérdés, mire lesz elég. Drónvezérelt tüzérségre, új atomrakéta-tengeralattjárókra, hosszú távú bombázókra, tankokra?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38709.89+0.24%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?