Hirdetés
Hirdetés

Mindenki itt vásárol? Nagyot ment az IKEA

2017. október 10., 08:55

Szép zárása lett a svéd áruházlánc pénzügyi évének.

Megérkezett az idei pénzügyi évre vonatkozó adat a svéd bútoráruházlánctól, amely alapján nincs okuk szégyenkezni. Az IKEA csoport összes értékesítése 34,1 milliárd euró volt, a valutára gyakorolt hatással korrigálva 3,8 százalékos növekedést értek el az eladásokban, ezt közölte a cég a Privátbankár.hu-val. A vállalat jelenleg 29 országban összesen 355 áruházat üzemeltet, az év során összesen 817 millió látogatót fogadtak világszerte.

Az IKEA Csoport továbbra is komoly összeget invesztál abba, hogy pozitív hatással legyen a környezetre: jelenleg 415 szélturbinával rendelkeznek Franciaországban, Kanadában és Litvániában, és egyre közelebb van annak a 2020-ig kitűzött céljának a megvalósításához, hogy energia független legyen, vagyis legalább annyi megújuló energiát termeljen, mint amennyit a működéséhez használ.

Hirdetés

Nagy növekedést várnak a régióban is

Marek Feltl, az IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős regionális vezetője szerint a régióban is erős növekedést várnak az évre. Szám szerint Magyarországon 13, a Cseh Köztársaságban 3, Szlovákiában pedig 4 százalékos növekedés született az előző évhez képest  - nálunk ehhez a soroksári áruház megnyitása járulhatott hozzá. A csehországi/magyarországi/szlovákiai régió teljes pénzügyi jelentéséről, valamint a helyi fenntarthatósági eredményekről és a jövőbeli célkitűzésekről részletesen majd 2018 elején számol be a társaság.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem sikerült megoldani a nagy amerikai rejtélyt - az OTP is bekerült a kiszórásba

Nem sikerült megoldani a nagy amerikai rejtélyt - az OTP is bekerült a kiszórásba

Janet Yellen még utoljára szépeket mondott az amerikai gazdaságról, de a várakozásokat ennek ellenére mégsem javították - az infláció rejtélyét pedig utódjának kell majd megoldania. A bankrészvényeket mindenesetre az egész világon adják, az OTP sem kivétel. A Mészáros-papírok ma egyelőre pihenőt tartanak, a forint ki se jött az ágyból.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38347.63+0.31%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?