2p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

Várhatóan a jövőévben olvad össze az Erste Biztosító, az Union Biztosító és a Vienna Life Biztosító.

Várhatóan 2018. január elsejével fog egyesülni a Vienna Insurance Group (VIG) három magyar biztosítótársasága: az Erste Biztosító, az Union Biztosító és a Vienna Life Biztosító - jelentette be az Union.

Az egyesülést követően a társaság Union néven folytatja működését.

„A három társaság együtt nagyságrendileg egymillió ügyfelet szolgál ki. Új üzemméretben egyesítjük erőforrásainkat és optimalizáljuk értékesítési struktúránkat, ami lehetővé teszi számunkra, hogy még hatékonyabban tudjunk az ügyféligényekre válaszolni. Ily módon tehát méginkább felvértezve állunk a jövő kihívásai elé. Fontos hangsúlyozni, hogy az egyesülés nem befolyásolja az ügyfelek meglévő szerződéseit illetve ezzel kapcsolatosan semmilyen teendőjük nincs. Sőt, az új Union Biztosító létrejöttével további előnyöket kívánunk ügyfeleink részére biztosítani” - mondta Lehel Gábor, az Union Biztosító elnökvezérigazgatója.

Ezzel a döntéssel a Vienna Insurance Group, mint tulajdonos megerősíti a magyar piac iránti elköteleződését. Magyarország azon négy kiválasztott piac közé tartozik, ahol a VIG középtávon legalább 10 százalékos piaci részesedést kíván elérni.

A vállalatok egyesülésével a VIG Magyarországon egy olyan üzemméretet ér el, amelyben jóval hatékonyabban tudja végezni biztosítási tevékenységét: optimalizálni tudja működési folyamatait, koncentrálni tudja erőforrásait a digitalizációs fejlesztésekre, amelyek a biztosítási szektorban a jövő egyik fejlődési irányát és az ügyfél elégedettség növekedését jelentik, illetve még fókuszáltabban tudja kiaknázni a piaci értékesítési potenciálokat.

Az ötödik legnagyobb

A szükséges jogi jóváhagyásokat követően az egyesülés várhatóan 2018. január elsején történik meg. A jelenleg rendelkezésre álló 2016. év végi piaci adatok alapján az új biztosító piaci részesedése 7,6 százalékot tenne ki 69,8 milliárd forint díjbevétellel, ebből 26,1 milliárd nem-élet-, 43,6 milliárd forint pedig életbiztosítás, ami az ötödik helyet jelenti a piac ezen szegmensében. A három biztosító közül az Erste és a Vienna Life alapvetően a személybiztosítási szektorban érdekelt, míg az Union Biztosító a nem- életbiztosítások terén is jelentős díjbevétellel bír.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Ajtót mutat a Magnumnak és elbocsát rengeteg embert az Unilever
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 11:27
Kíméletlen költségcsökkentés indul a világ egyik legnagyobb élelmiszergyártójánál, sok ezer munkahelyet szüntetnek meg és búcsút intenek néhány legendás jégkrémmárkának.
Vállalat Penészedés, alkatrészcserék, horpadások a BYD-knél: minőségi gondokkal is küszködik Európában a magyar kormány új kedvenc autógyára
Litván Dániel | 2024. március 16. 17:44
Összességében tarolt tavaly a BYD, de Európában sántikálnak az eladások, és ebben a bosszantó minőségi gondok is szerepet játszanak. Az áraik sem elég alacsonyak ahhoz, hogy igazán nagy szeletet szakítsanak ki a piacból, segíthet mindezen a magyarországi gyár?
Vállalat Tőzsdéről szerezne 750 millió dollárt a közösségi platform, tavaly 90 milliót buktak
Privátbankár.hu | 2024. március 12. 11:31
22 millió részvényt vinnének tőzsdére, de vajon megveszik majd a kívánatosnak tartott áron?
Vállalat Az MBH Bank szeretné lakossági ügyfeleit is minél inkább a zöld irányba terelni
Natív tartalom | 2024. március 12. 11:01
Az MBH a fenntarthatóság szempontjából szeretne a hazai bankpiac élmezőnyébe tartozni. Ez is kiderül a Puskás András vezérigazgató-helyettessel készült interjúból.
Vállalat Kirobbanó formában az OTP
Privátbankár.hu | 2024. március 8. 11:13
Az OTP Bank a tavalyi utolsó negyedévben a várakozások átlagát meghaladva 229,987 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el, így éves szinten 1008,583 milliárd forinttal zárt.
Vállalat A Budapesti Értéktőzsde nem csak nőnapon támogatja a nők részvételét az üzleti életben
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 17:50
Az üzleti szférában a vezető testületek arányos összetételét, az esélyegyenlőséget és a nők részvételének támogatását szorgalmazza a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. (BÉT), amely ennek előmozdítására szándéknyilatkozatot írt alá több szakmai szervezettel - közölte az értéktőzsde csütörtökön az MTI-vel.
Vállalat Beveszi Kolozsvárt a BMW
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 10:05
A BMW digitális átalakuását segítik majd a kolozvári központból. 
Vállalat Brüsszel megint lecsapott
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 19:52
Az Európai Bizottság ezúttal az Apple-t sújtotta 1,8 milliárd eurós bírsággal.  
Vállalat Nagy halat fogott ki az egyik hazai tőzsdei cég
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 18:37
William Wells, a Rothschild & Co globális pénzügyi tanácsadó vállalat korábbi Közép- és Délkelet-Európáért felelős igazgatósági alelnöke és ügyvezető igazgatója csatlakozik a 4iG tanácsadóihoz.
Vállalat Nagy veszély leselkedik a DIGI-előfizetőkre
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 15:54
Bezárja és törli a céghez tartozó elektronikus postafiókokat a DIGI, ami sok kellemetlenséget okozhat azoknak, akik minden online fiókjukat ilyen e-mail-címmel használták.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG