Hirdetés
Hirdetés

Nem kispályázik a Wizz Air: nagy bejelentést tettek

2018. január 23., 09:19

A magyarországi bejegyzésű Wizz Air is beállhat az Alitalia kérőinek sorába - persze nem az interkontinentális járatokat vennék át.

Forrás: Wikimedia Commons
Wizz Air lilában is jól nézne ki. Forrás: Wikimedia Commons

A Wizz Air érdeklődik az Alitalia rövid és középtávú járatainak az átvétele iránt - jelentette ki Váradi József, a fapados légitársaság vezérigazgatója az olasz La Repubblica lapnak adott interjúban. "Érdekel bennünket az olasz piac ... az Alitalia esetében pedig ez a rövid és középtávú járatokat jelenti, az interkontinentális járatokat semmiképpen sem" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az elkövetkező hetekben el fog látogatni Olaszországba.

Vannak más komoly jelentkezők is

A hetven éves történetében alig néhány évben nyereséges Alitalia csődgondnokság alá került tavaly, miután alkalmazottai elutasították a fizetések és a létszám csökkentésével járó átszervezési programot. Az olasz légitársaság átvételére eddig a német Lufthansa és a brit easyJet légitársaságok, valamint az amerikai Cerberus kockázati tőkebefektető társaság jelezte érdeklődését.

Hirdetés

Októberben azt közölték: hét ajánlat érkezett a légitársaságra, ezek részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra. Lapértesülés szerint a Lufthansa félmilliárd eurót ajánlott a légitársaság egyes vagyonelemeire, köztük a rövidtávú flottára, leszállást biztosító résidőkre illetve a személyzetre.

A zenészekkel nincsenek jóban

Az Alitalia legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy tönkretettek egy 17. századi, biztosan több tízezer dollárt érő, ám felbecsülhetetlen értékű hangszert >>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét?

Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét?

A tudomány ismét új szakaszba léptette az emberiséget: technikailag képesek lennénk ugyanis szervátültetésre alkalmas, hibrid szerveket növeszteni különböző állatokban. Korábban disznó-ember embriókat hoztak létre laboratóriumi körülmények között, most birka-ember hibriddel bővült a sor. A procedúra rengeteg etikai kérdést vet fel, noha ha rábólintanak, milliók életét mentheti meg.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39006.35-0.34%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)