Hirdetés
Hirdetés

Tovább szárnyal a Ryanair: olcsóbb jegyekkel is vaskosak a bevételek

2018. február 05., 15:46

Az üzemeltetési költség a kerozinárak csökkenése ellenére is magasabb lett ugyanakkor.

Tizenkét százalékkal nőtt a Ryanair harmadik negyedéves adózott eredménye az előző év azonos időszakához képest, miközben 4 százalékkal csökkentek a jegyárak. A december 31-ével végződött harmadik pénzügyi negyedévében 4 százalékkal 1,4 milliárd euróra emelkedtek a diszkont légitársaság bevételei, a bővülés motorja a járulékos bevételek 12 százalékos növekedése volt. Járulékos bevételnek számít minden, ami nem közvetlenül a jegyeladásból származik (fedélzeti kiszolgálás, helyfoglalás, elsőbbségi beszállítás, poggyászdíjak).

Furcsa ügy: szürreális jelenet zajlott le egy repülő szárnyán

Hirdetés
A Ryanairnek sok hibája van, de azért ennyire még nem láttunk embert kiakadni emiatt. További részletek >>>

Az ír fapados társaság üzemeltetési költsége 4 százalékkal több pénzt vitt el, mint egy évvel korábban, annak ellenére, hogy a messze legnagyobb költséget jelentő kerozinszámla 3 százalékkal csökkent. A bérköltség viszont 18 százalékkal megugrott részben a szakszervezeti nyomásgyakorlás miatt.

Mindet összevetve a Ryanair üzemi eredménye 6 százalékkal 126 millió euróra, az adózott eredmény pedig 12 százalékkal 105,6 millió euróra javult úgy is, hogy az átlagos jegyár 4 százalékkal csökkent. Utasból viszont 6 százalékkal több, 30,4 millió volt az érintett időszakban.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Néhány különös embertől eltekintve nagyon kevesen vannak azok, akik nem szeretik a desszerteket. Ha édesszájú vagy, és szeretsz azon szörnyülködni, hogy a szemtelenül gazdagok mire szórják el a pénzt, ezt a cikket neked találták ki, összeszedtük a világ hat leggazdagabb desszertjét.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38667.08-0.87%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)