Hirdetés
Hirdetés

Tovább terjeszkedik Zuckerberg – itt nyitna most központot

2017. augusztus 09., 16:09

Még mindig sok az álhír Németországban, újabb központot nyitnak ellenük.

Ahogy arról már korábban írtunk, Németország valóságos hadjáratot indított az álhírterjesztő oldalak ellen, Berlinben már nyitott is egy ennek dedikált központot a Facebook. Most úgy döntöttek, hogy ennyi nem elég, így Essenben nyitják meg a második olyan intézményt, amely kifejezetten a jogsértő, illetve büntethető bejegyzések törlésével foglalkozik. Az ősztől működő esseni centrumban ötszázan dolgoznak majd. Berlinben éppen nemrég emelték hétszázra a munkatársak számát.

A Facebook döntésének hátterében egy a szövetési parlament (Bundestag) által nemrég elfogadott törvényjavaslat állhat, amellyel a gyűlölködő bejegyzések és személyiségi jogokat sértő, lejárató álhírek visszaszorítását szeretné elérni a kormány. Az új jogszabály szerint a közösségi oldalak üzemeltetői akár 50 millió euró (mintegy 15,5 milliárd forint) pénzbüntetést is kaphatnak, ha nem távolítják el a jogsértő tartalmakat. A Facebook mellett a Youtube-ra és a Twitterre is vonatkozó rendelet október 1-jén lép életbe, de büntetni csak 2018-tól fognak.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Az oroszok nagy léptekkel próbálnak felzárkózni a nyugati haditechnikához, sokféle új fegyverrendszert fejlesztenek, de az anyagi lehetőségeik korlátozottak. Putyin elnök nemsokára jóváhagyhatja az új fejlesztési tervet, kérdés, mire lesz elég. Drónvezérelt tüzérségre, új atomrakéta-tengeralattjárókra, hosszú távú bombázókra, tankokra?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38709.89+0.24%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?