3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az új marketing jegyében az egyetemisták már az okostelefonjuk segítségével is szerezhetnek munkát a cégnél.

Az amerikai fiataloknak csupán egy okostelefonra és a Snapchat alkalmazásra lesz szükségük, hogy munkát vállaljanak az McDonald’s-ban. A nemzetközi gyorsétterem-lánc mintegy 250 ezer alkalmazottat szeretne felvenni a nyári szezonra az Egyesül Államokban, a közösségi médiával pedig szeretnék a fiatalabb munkavállalókat is bevonzani – írja a CNBC.

Az akció már a héten elkezdődik: a Snapchat felhasználók 10 másodperces reklámokban hallhatják a cég dolgozóit, hogy élményeikről mesélnek. A videó végén felfelé görgetve a felhasználók megtekinthetik a vállalat karrierlehetőségeit, onnan pedig már jelentkezhetnek is új állásukra.

A nyári hónapok mindig elég pörgősek, mi pedig törekszünk arra, hogy új, innovatív módszerekkel szerezzünk munkaerőt. Úgy gondoltuk, a Snapchattel eljuthatunk oda is, ahol a fiatalok állandóan lógnak – a telefonjaikon – mondta a McDonald’s szóvivője. A nemzetközi vállalat adatai szerint dolgozóik több mint fele 16 és 24 év közötti, sokuknak ráadásul ez élete első munkahelye. A cég a tervek szerint a Spotify nevű digitális zenei szolgáltató és a Hulu videostreaming szolgáltató felületein is reklámozza majd magát.

Egyre kevesebb fiatal dolgozik

Az Amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal (BLS) szerint 1979 óta egyre kevesebb a fiatal munkavállalók száma. Mivel nem is várnak változást ebben a trendben, a vállalatnak várhatóan egyre nehezebb lesz ebből a korosztályból kiválasztania a munkaerőt. A Hivatal szerint számos tényező hozzájárul ehhez a tendenciához: egyre több tinédzser választja az iskolát a munka helyett, a magasabb beiratkozások alapján folyamatosan nő az igény a továbbtanulásra. Emellett a több nyári iskola és az egyre komolyabb, időigényesebb tanfolyamok is hozzájárulnak ehhez. A szülők is egyre jobban bátorítják gyerekeiket a tanulásra, ez pedig megérződik a munkavállalók számán is.

A McDonald’s már évek óta egy lassú, de folyamatos recesszióban van a napi forgalom tekintetében, az új módszerekkel – mint például az önkiszolgáló automatákkal vagy az étterem-szerű felszolgálással – pedig megpróbálják fellendíteni az eladásokat. Erről korábban részletesebben is írtunk.

A cég ezenfelül partnerségre lép az Uberrel is. A tervek szerint a autós szolgáltató harmadik félként már házhoz is kiszállítja a rendeléseket. Bár Kínában sok gyorsétterem-lánc már évek óta vállal kiszállítást, Európában és az Egyesült Államokban még viszonylag friss a gyakorlat. A McDonald’s egy ilyen társulással jelentős kiadásoktól kíméli meg magát, mivel nem kell saját kiszállító részleget alapítania – a plusz szolgáltatás ugyanakkor feltornázhatja a bevételeket.

Ezt neked, gasztroforradalom: jól megy a gyorséttermeknek

A munkaerőhiányra panaszkodnak a legtöbbet a gyorsétteremláncok - számol be a Napi.hu a tavalyi beszámolók alapján, egyébként viszont egész szép évet zártak 2016-ban. Tovább >>>

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Közös fejlesztést jelentett be a Siemens és a Mercedes-Benz
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 16:11
A villamosenergia-rendszerről készített digitális másolat segítségével felgyorsíthatóvá válik az autógyárak energiarendszerének megtervezése, modernizálása.
Vállalat Négynapos? Hatnapos munkahét jön a Samsungnál
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 14:24
Gazdasági okokra hivatkozva hozták meg az intézkedést.
Vállalat Érkezik az új, nyolcmillió forintos elektromos Dacia
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 12:59
 A Renault francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít.
Vállalat A BioTechUSA-cégcsoport 2023-as éve: közel a 100 milliárdos árbevételi határ
Natív tartalom | 2024. április 22. 16:24
Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő BioTechUSA-cégcsoport. Tavaly csaknem 15 százalékkal, 90,49 milliárd forintra növelte árbevételét, és közel 5 milliárd forintot fordított beruházásokra. Évről évre nő a bevételük, pedig Lévai Bálint vezérigazgató szerint a maratoni futás 42 kilométeréből még csak az 5. kilométernél járnak.
Vállalat Telekom-ügyfél? Fontos bejelentést tett a szolgáltatója
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 11:18
Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott fenntarthatósági stratégiájának (2021-2030) harmadik évéről számolt be a Magyar Telekom Fenntarthatósági Jelentésében, amelyet az Éves Jelentéssel egy napon, április 16-án publikált. 
Vállalat Profitboom, forgalomcsökkenéssel: erre volt képes az Ericsson
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 12:55
Az Ericsson AB svéd távközlési berendezésgyártó negyedéves nyeresége növekedéséről, ugyanakkor bevételének csökkenéséről jelentett kedden.
Vállalat A Tesla-vezér minden tizedik dolgozót kirúgja
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 15:12
Egy vállalati belső levél is kiszivárgott, amelyben Musk lényegében elbúcsúzott az érintettektől.
Vállalat Jókora gyomrost kapott az Apple
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 11:32
Legnagyobb riválisa vitte be az ütést.
Vállalat Emelt osztalékot fizet a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:34
Egy rekord év után.
Vállalat Horvát céggel kötött üzletet a Mol
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:12
A Janaf kőolajvezeték-üzemeltető 2,2 millió tonna kőolajat szállít 2024 végéig.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG