Hirdetés
Hirdetés

Azt ígérték, ettől nagyon beindulunk - kockázatos szer került forgalomba Magyarországon

2017. december 06., 14:38

Ismét olyan szert talált a Nébih, ami veszélyezteti az edzőtermek közönségét.

A mostani fogás egy kicsit más, mint a többi: a betiltott szer ugyanis nem csak az edzésen ígér kirobbanó teljesítményt, hanem állítólag a szexuális étvágyat is jelentősen fokozza. A gond az, hogy ezt olyan összetevő segítségével éri el, amelyet nem engedélyeztek: magyarán nem bizonyított, hogy a fogyasztása az egészségre ártalmatlan.

Tesztoszteron-áradatot ígérnek - de milyen áron, milyen kockázattal?

A Prosupps Halotropin nevű kapszula Tongkat Ali, más néven maláj ginzeng (Eurycoma logifolia) felhasználásával készült, ezt pedig még nem engedélyeztették, így fogyasztása egészségügyi kockázattal jár. Egy, azóta már eltávolított hirdetésben azt írták a termékről:  "segítségével a tested több tesztoszteront képes termelni, valamint hatékonyabbá teszi a véráramban keringő szabad tesztoszteron hasznosulását. Mindezek mellett még az ösztrogént is képes kordában tartani. A végeredmény a szexuális étvágy és a teljesítmény robbanásszerű fokozódása és természetesen a gyors izomtömeg növekedés."

Hirdetés

A reklámszöveg remek, de senkinek nem ajánljuk, hogy kockáztassa egészségét. Tekintettel arra, hogy a készítmény fogyasztása egészségügyi kockázattal jár, a NÉBIH kéri a vásárlókat, hogy amennyiben rendelkeznek a fenti termékkel, ne fogyasszák azt el. Az online forrásokon keresztül kapható tételek nyomon követése folyamatban van, forgalomból történő kivonásukról a hatóság intézkedik.

A termék azonosító adatai:

  • A termék neve: „Prosupps Halotropin”
  • Kiszerelés: 90 kapszula/doboz
  • A termék tételszáma: A118141016
  • Minőség megőrzési ideje: 30.11.2018.
  • A termék ajánlott napi adagja: 3 kapszula, melyet edzés előtt javasolt bevenni
  • RASFF referenciaszám: 2017.2092

A pörgetők között egyébként az utóbbi időben több problémás készítményt talált a Nébih: az egyik alkalommal - a mostanihoz hasonlóan -  olyan összetevőt találtak, amiről Európában hivatalosan nem tudják, hogy ártalmatlan-e. Itt írtunk róla >>

Egy másik készítménnyel az volt a gond, hogy túl magas volt a nikotinsav (niacin) tartalma.

Egy harmadik esetben szintén a mostanihoz hasonlóan nem engedélyezett összetevőt tartalmaztak a kapszulák.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?