4p
Lassan az élet minden területén megjelennek a készpénzmentes fizetési megoldások, egyre többször fizethetünk mindössze egy érintéssel. Tavaly az Allianz és az Ingenico Group egy új területen, a fogyasztók otthonában megvásárolható szolgáltatások területén mutatta be a bankkártyás fizetést.

 

 

Az Allianz számára kifejlesztett megoldás különlegessége az, hogy  a bankkártya elfogadása a biztonságos kártyaolvasó terminál és az okostelefon együttműködésének segítségével zajlik le. A biztosítási szerződések értékesítéséhez szükséges mobilapplikáció az okostelefonon vagy tableten fut, míg az mPOS terminál a fizetés biztonságát garantálja.

Mindenhol kéznél van

“Az Allianz számára ez a megoldas azért volt vonzó, mert mert olyan innovatív fizetési módot keresett, amely a saját üzleti folyamataival integrált és teljesen automatikus”  - mondja Szabó Gábor, az Ingenico Group Magyarországért felelős vezetője a mobil POS megoldásról. A bankkártyás fizetés így házhoz jön: az otthonunk tipikusan olyan helyszín, ahol fizetés esetén eddig szinte csak a készpénzes megoldásra volt lehetőségünk, gondoljunk csak az utánvétes rendelésekre. “Ez a megoldás segíti, hogy a  biztosítási díjak kifizetése otthonukban is gyorsabb, elegánsabb és biztonságosabb legyen. Nagyon örülünk,  hogy a megoldás népszerű és sikeres,  és hogy az Allianz Hungária minden elvárását teljesíteni tudja” - mondta el az Ingenico vezetője a Privátbankárnak.

Az Allianz Hungária Zrt. Magyarországon elsőként látta el tanácsadóit mobilterminálokkal. “A készpénzhasználatból adódó kockázatok kezelésén túl a forgalom menedzselése, a nyilvántartások ellenőrzése is költséges volt. Ezért döntöttünk úgy, hogy a pénzügyi tanácsadóinkat is ellátjuk mobilterminálokkal, ugyanakkor az ügyfeleink igényeit szem előtt tartva lehetővé tesszük, hogy a számukra kívánt helyszínen és időben, biztonságosan és gyorsan fizethessenek, és ne csak az utólagos csekkes, banki lehívásos vagy utalásos formát választhassák” – meséli Végh István, az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese.

A projekt élesüzemi indulása óta, azaz egy éve átlagosan 500 mPOS készülék van állandó használatban az üzletkötőknél, és a terminálokon éves szinten 400-450 millió forint nagyságú díjat egyenlítenek ki. Végh István a Privátbankárnak elmondta: meglepő, hogy az így beszedett átlagdíj jóval magasabb volt, mint amit korábban becsültek: egy tranzakció átlagosan 30 ezer forint,  és egyetlen visszaéléssel sem találkoztak.

Biztonságban az adat?

“A ma elérhető legmodernebb védelem őrzi az ügyfelek adatait” - állítja Szabó Gábor. A terminálnak nincs önálló kommunikációs csatornája, a tranzakciókat az okostelefon internetkapcsolatán keresztül hagyja jóvá a rendszer. Az adatok védelmét biztosítja, hogy a terminál minden megbontási vagy törési kísérletre válaszul  azonnal blokkolja a használatot, törli memóriáját, a beállításokat és az alkalmazást is. Az eszközök közti kommunikáció titkosítva történik, így adathalászok akkor sem férnek hozzá kártyaadatainkhoz, ha külön erre a célra telepítenek alkalmazást az okoskészülékre. “A rendszer teljesen zárt, kizárólag titkosított protokollon keresztül kommunikálnak az eszközök, a folyamat ellenőrzését pedig a legnagyobb kártyakibocsátók végezték és hagyták jóvá” - teszi hozzá az Ingenico szakembere.

Három évig biztos marad

És hogy hol a helye egy ilyen szolgáltatásnak, akkor, amikor mindenki az okostelefonon történő fizetésről beszél? “A projekt tervezése során legalább 3 éves életciklussal terveztünk, de ezen túl is biztosan használni fogjuk a technológiát amíg megtérülést érünk el vele. ” – véli Végh István, aki szerint a szolgáltatás esetleges újabb technológiák érkezése esetén sem fog eltűnni. “A tranzakciószámokon látszik, hogy szimpatikus ügyfeleinknek ez az innovatív megoldás, de persze mi is találkozunk azzal, hogy az emberek egy része a készpénzes fizetést részesíti előnyben. Őket nehezebben lehet ilyen fejlesztésekkel megszólítani.”

Szabó Gábor hasonló véleményen van, szerinte a bankkártyás fizetés még nagyon sokáig itt lesz velünk, egyre nagyobb az ilyen típusú fizetések aránya. “Az érintéses technológia növelte a bankkártyás fizetések népszerűségét. Elegáns, divatos, biztonságos és gyors. Ezt egyre több a fogyasztó és a kereskedő ismeri fel.”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Újrakezdődik a harc a vasárnapi boltzár körül a lengyeleknél
Buksza blog | 2024. március 29. 13:03
Lengyelországban az előző kormányzati ciklusban vezették be a vasárnapi boltzárat, ám az őszi parlamenti választáson hatalomra került koalíciós pártok egy része a nyitvatartási szabályok visszaállítását ígérte.
Vásárló Hiányzik még valami? Itt vannak a hosszú hétvége "kivételei"
Buksza blog | 2024. március 29. 12:23
A benzinkutas boltokra lehet számítani, de gyógyszert is be lehet szerezni a hosszú hétvége ünnepnapjain. 
Vásárló Végleg vége a jó világnak: a 60 százalékos drágulás lassan megérkezhet a boltokba
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 15:06
A csokoládé olyan szenvedélye az embereknek, hogy az elmúlt hónapokban képes volt rácáfolni a legalapvetőbb közgazdasági törvényre, a kereslet és kínálat önszabályozó mechanizmusának működésére.
Vásárló Kellemetlen áremelkedésre ébredhetnek szerdán a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 12:47
Drágul a benzin a húsvéti ünnepek előtt. 
Vásárló Hiába van vasszigor a magyar diszkontokban, erre jutott a legújabb Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 25. 05:44
Februárhoz képest 1,9 százalékkal nőtt a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára. Októberhez képest viszont bő 4 százalékos a csökkenés.
Vásárló Újra napirendre került a vasárnapi boltzár, a szomszédban
Buksza blog | 2024. március 24. 16:09
Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetés érheti hamarosan a Romániába utazó magyarokat, ugyanis a bukaresti kormányt azt fontolgatja, hogy bevezeti a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását.
Vásárló „Eldugják” a csokit a vásárlók elől egy diszkontláncban
Privátbankár.hu | 2024. március 23. 12:46
Az áruházak egyik vásárlásra csábító trükkje, hogy a pénztárak futószalagjai fölötti polcokon csábító apróságokat kínálnak a vevőknek ösztönözve az impulzus vásárlást. Ez megváltozhat a jövőben.
Vásárló Pórul járt a Tesco, a Lidl jött ki jól a veszekedésből
Buksza blog | 2024. március 21. 10:16
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Tescónak azt követően, hogy a fellebbviteli bíróság is úgy találta, megtévesztő, ha úgy reklámozza Clubcardjának árait, mintha azok a Lildlénél is kedvezőbbek lennének.
Vásárló A romániai vásárlók nem ismernek tréfát
Privátbankár.hu | 2024. március 20. 15:21
Romániában győzelemre állnak a hazai élelmiszerek. Az ottani vásárlók többsége azokat választja a külföldi termékek helyett. Előbb leveszik a polcról a helyben termelt árut és csak utána nézik meg az árát. 
Vásárló Az osztrák nyugdíj igénylése
Márkázott tartalom | 2024. március 20. 09:47
Amennyiben életünk során nem csak Magyarországon dolgoztunk, hanem más országokban is, akkor jó tudni, hogy ezekből az országokból is számíthatunk nyugdíjkifizetésre. Ha Ausztriában dolgoztunk, akkor attól függően, hogy ez az időtartam mennyi volt, kaphatunk nyugdíjat egyenesen az osztrák nyugdíjfolyósítótól, vagy a magyar nyugdíjunkat emeli meg ez az időszak. Cikkünkben segítséget nyújtunk az osztrák nyugdíjrendszer megismeréséhez.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG