Hirdetés
Hirdetés

Bedobtak egy javaslatot: ezután mindenki elektromos autót akar majd?

2017. augusztus 11., 10:48

Mit szólnál, ha az autód pénzt keresne neked, amíg töltöd?

A Bloomberg cikke szerint jelenleg egy elektromos autó tulajdonosa mintegy 1530 dollárt kereshet évente pusztán azzal, hogy leparkolja a kocsiját és a fölösleges energiát visszatölti a rendszerbe. A Nissan már be is fejezte az új rendszer tesztjét Dániában, az olasz Enel SpA pedig jelenleg is vizsgálja, hogy az elektromos autókban lévő akkumulátorok hogyan tudnak hozzájárulni a közösségi áramfogyasztáshoz, és hogy ebből maguk a tulajdonosok hogyan tudnak pénzt csinálni.

Az elektromos autók terjedésének ugyanis van egy olyan hátulütője, hogy az áramszolgáltatók már a megújuló forrásokat is nehezen tudták belekalkulálni a rendszerbe, hát még a hirtelen jövő nagyobb energiakivétellel jár elektromos autókat. Az új rendszer segítségével amellett, hogy szabályozni tudnák majd a töltőrendszerek működését, egyben be is tudják vonni az épp nem használt járműveket az áramszolgáltatásba, ezzel simítva el az időnkénti fogyasztási csúcsokat. A hatótáv növelésével az elektromos autók fogyasztása ugyanis folyamatosan nő, az állomány 2040-re várhatóan 1800 terawatt-óra energiát használ majd, szemben a mostani mindössze 6 terawattal. A tulajdonosokat a szolgáltató vagy az állam kompenzálná azért, hogy „mozgó elemként” működnek a rendszerben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

A nemzetközi autógyártók dollármilliárdokat öntenek az elektromos autók fejlesztésébe. A változás szelét leginkább Kína erősíti, aki jelentős változást szeretne látni a károsanyag-kibocsátás terén. A legnagyobbak máris fejest ugrottak, kérdés azonban, utoléri a kereslet a túlfűtött kínálatot?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)