Hirdetés
Hirdetés

El se hiszed, hány taxishiéna üzemel ma Magyarországon

2017. augusztus 09., 11:55

Az elmúlt egy évben rengeteg trükkös taxist fogtak, de a szezon még csak most jön.

A fesztiválszezon beköszöntével ellepik a külföldiek Budapestet, ilyenkor pedig megnő a trükköző taxisok száma is az utakon. Korábban még szikszalaggal ragasztották át az autókon a tarifát, ma már valamivel trükkösebben dolgoznak a sofőrök. Az Index a BKK-tól kért információt arról, hogy a szezonon kívül mennyire aktívak a taxishiénák. Kapaszkodjunk meg: bőven akadnak trükközők a külföldi jelenlét nélkül is.

A BKK-nál összesen 9 felügyelő és egy koordinátor ellenőrzi a taxisok működését, intézkedést azonban csak indítványozhatnak, ők maguk nem járhatnak el. Az elmúlt egy évben összesen 3300-szor ellenőrizték a taxisokat, és az esetek 70 százalékában, mintegy 2400 esetben találtak is problémát. Leggyakrabban magasabb vagy fix tarifával dolgoznak (kikapcsolják vagy pörgetik a taxiórát), rosszul adnak vissza (más devizában vagy kevesebből), emellett az esetek felében hiányzott az engedély és az igazolvány. Összesen 200 esetben egyszerűen nem működtek együtt az ellenőrzés során.

Hirdetés

Mi a helyzet a reptéren?

A BKK meglátása szerint ugyanakkor 2017 tavasza óta javult a helyzet a reptereken, ekkortól ugyanis a hatóságokkal együttműködve, új módszereket is bevetve folyamatosan fokozott ellenőrzéseket végeznek a repülőtéren és a környékén. Ugyanakkor még mindig sokszor előfordul a „foglalt drosztok” problémája, ahonnan elüldözik a többi taxist. Ilyenek általában a turisták által kedvelt helyek környékén alakulnak ki, a rendőrségnek már jelezték a problémát, a BKK azonban nem léphet az ügyben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Az Egyesült Államokban sok éves társadalmi vita a bevándorlás kérdése - a zöldkártya-program és az illegálisan betelepülők gyermekeinek védelme azonban évente több százezer embert enged be az országba. A politikai oldalak láncmigrációnak vagy családegyesítésnek nevezik az ellentmondásos rendszert, Trump azonban hamarosan komoly változásokat hozhat új reformjával.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)