Hirdetés
Hirdetés

El se hiszed, hány taxishiéna üzemel ma Magyarországon

2017. augusztus 09., 11:55

Az elmúlt egy évben rengeteg trükkös taxist fogtak, de a szezon még csak most jön.

A fesztiválszezon beköszöntével ellepik a külföldiek Budapestet, ilyenkor pedig megnő a trükköző taxisok száma is az utakon. Korábban még szikszalaggal ragasztották át az autókon a tarifát, ma már valamivel trükkösebben dolgoznak a sofőrök. Az Index a BKK-tól kért információt arról, hogy a szezonon kívül mennyire aktívak a taxishiénák. Kapaszkodjunk meg: bőven akadnak trükközők a külföldi jelenlét nélkül is.

A BKK-nál összesen 9 felügyelő és egy koordinátor ellenőrzi a taxisok működését, intézkedést azonban csak indítványozhatnak, ők maguk nem járhatnak el. Az elmúlt egy évben összesen 3300-szor ellenőrizték a taxisokat, és az esetek 70 százalékában, mintegy 2400 esetben találtak is problémát. Leggyakrabban magasabb vagy fix tarifával dolgoznak (kikapcsolják vagy pörgetik a taxiórát), rosszul adnak vissza (más devizában vagy kevesebből), emellett az esetek felében hiányzott az engedély és az igazolvány. Összesen 200 esetben egyszerűen nem működtek együtt az ellenőrzés során.

Hirdetés

Mi a helyzet a reptéren?

A BKK meglátása szerint ugyanakkor 2017 tavasza óta javult a helyzet a reptereken, ekkortól ugyanis a hatóságokkal együttműködve, új módszereket is bevetve folyamatosan fokozott ellenőrzéseket végeznek a repülőtéren és a környékén. Ugyanakkor még mindig sokszor előfordul a „foglalt drosztok” problémája, ahonnan elüldözik a többi taxist. Ilyenek általában a turisták által kedvelt helyek környékén alakulnak ki, a rendőrségnek már jelezték a problémát, a BKK azonban nem léphet az ügyben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A csodás olajvagyonra fáj a foguk? Amerika lerohanna egy épülő diktatúrát

A csodás olajvagyonra fáj a foguk? Amerika lerohanna egy épülő diktatúrát

Egyre veszélyesebbé válik a helyzet Venezuelában, ráadásul már az amerikai elnök is lerohanással fenyegeti a jelenlegi legnagyobb ismert olajtartalékkal rendelkező dél-amerikai országot. Közbeszólhatnak más nagyhatalmak, vagy Trump mehet rendet rakni a diktatúra alatt szenvedő Venezuelába? Fellegi Tamással, a Privátbankár.hu elemzőjével beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Napi kommentár - videó

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Heti várható események, adatok

 • augusztus 14
  Ipari termelés (11:00)
  Ipari termelés (év/év)
  augusztus 15
  KSH: mezőgazdasági termelői árak (június)

  GDP (negyedéves, előzetes adat)
  Kiskereskedelmi forgalom (június)
  Bankszünnap
  Bankszünnap
  augusztus 16
  KSH: GDP (második negyedév, előzetes adat)
  GDP (előzetes adat, második negyedév)
  Olajtartalékok
  augusztus 17

  Munkanélküli segély adatok
  Első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók
  augusztus 18
  Termelői árak (június)

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?