Hirdetés
Hirdetés

Érvágás az Amazonnak: a legrosszabbkor sztrájkolnak a dolgozók

2017. november 23., 18:24

Nem kérnek az olasz munkások a Black Fridayből.

Megragadták a legégetőbb alkalmat arra, hogy emberségesebb munkafeltételeket és jobb bérezést követeljenek maguknak az Amazon internetes kereskedelmi óriás olaszországi dolgozói. Ők ugyanis ma jelentették be, hogy a Black Friday napjára 24 órás sztrájkot hirdetnek, megbénítva az akciós vásárlási nap rendeléseit. A munkabeszüntetésben összesen négyezer alkalmazott vesz részt.

A sztrájkot a területi szolgáltatási és kereskedelmi munkavállalók szakszervezetei hirdették meg emberségesebb munkakörülményeket és jobb bérfeltételeket követelve a szerintük kizsákmányolt dolgozóknak. A sztrájkon túl a dolgozók az év végéig beszüntetik túlórateljesítést is.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

A gyerekek mostantól szülői felügyelettel használhatják a cég új chat-programját. A fiataloknak készült program éles kritikákat váltott ki, a Facebook azonban szakértőkkel egyeztetve próbálja garantálni a fiatalok biztonságát. Az utóbbi időben rengeteget tettek a szélsőséges tartalmak és a hamis hírek kiszűréséért, legújabb programjuk pedig az öngyilkosságot fontolgatóknak is segítségére lehet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?