4p
Nagy hibát követ el, aki csak a tetőcserép négyzetméterára alapján választ - főleg a mostanában tapasztalt nagy viharok idején. A palatető cseréjénél sokat spórolhatunk egy okos választással - interjú a GERARD Tetőcsalád értékesítési igazgatójával, Przemyslaw Blaszczykkal.

    Biztosan vannak, akik már a tavaszi tetőfedést tervezik. Milyen tanácsokat tud adni a költségeket illetően?

      Ne kövessék el a leggyakoribb hibát: ne cserép/m2 árral számoljanak, mert előfordulhat, hogy leárazott, alacsony árfekvésű cserépből készült héjazatért a végén sokkal többet fizetnek. Érdemes az egész rendszert átlátni és hosszú távban gondolkozni.  A felmerülő egyéb költségek miatt az olcsóbb cserép akár drága is lehet. A kiegészítők árát, a szerelést végző bádogos és tetőfedő munkadíját is figyelembe kell venni a tető teljes költségének kiszámításakor. Egy gyakorlati példával élve egy átlagos családi házra két tetőfedő elkészíti a GERARD tetőt, míg beton vagy kerámia cserép héjazattal ugyanahhoz a tetőhöz már legalább négy tetőfedőre van szükség ahhoz, hogy ugyanannyi idő alatt elkészüljenek. Ugyanis a GERARD tetőnél kevesebb, könnyebb és nagyobb panelekkel kell dolgozni. Ráadásul nem szabad figyelmen kívül hagyni a tető élettartamát sem. Ha egy gyártó tetőjét 20- 30 év múlva cserélni kell, míg a másiké kétszer annyi ideig bírja – mint az 50 év garanciával kínált GERARD tető -, akkor nem kérdés, hogy hosszú távon melyikre kell többet költetni.

      Przemyslaw Blaszczyk, a GERARD Tetőcsalád értékesítési igazgatója.

        Az utóbbi években talán gyakrabban fúj erős szél és érnek minket nagy viharok. Melyik tető áll ennek ellen a legjobban?

          Erős szél vagy nagy viharok után senki sem szeretne törött cserepet, megtépázott és beázó háztetőt látni a házán. Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy nem egyszerű feladat pótolni a cserepeket, különösen a magas épületeken. Ráadásul ez is idő- és költségigényes művelet. A legjobban mindezt úgy lehet megelőzni, ha a tetőfedő elemeket több helyen is horizontálisan a tetőléchez rögzítik úgy, mint a mi GERARD tetőinken. A GERARD tetők dokumentáltan 160 - 200 km/órás hurrikánt is kibírtak, míg más tetők súlyosan sérültek a szomszédságában. A klímaváltozással egyre inkább felértékelődik a szélsőséges időjárási viszonyoknak ellenálló tetők szerepe.

            A vásárló szempontjából mi a különbség a tető felújítása illetve egy új tető építése között?

              Amikor valaki annak a háznak a tetőzetét újítja fel, amiben lakik, a kivitelezés időtartama lesz a legfontosabb tényező, hiszen senki nem akarja megkockáztatni, hogy az eső eláztassa a házát. Egy átlagos házon a GERARD tetők kb. 20%-kal gyorsabban elkészíthetők, mint ugyanaz a tető kerámia cserép vagy betonfedéssel. Ha pedig palatetőt kell cserélni, a különbség még számottevőbb lesz. Mivel a GERARD tetők könnyűek, palafedés esetén egy cseppet sem kell aggódni, hiszen a GERARD tető közvetlenül a régi palára is ráépíthető. Nem kell megbolygatni a régi, fa tetőszerkezetet, amivel nemcsak rengeteg időt, hanem pénzt is meg lehet takarítani.

                Az országban mindenhol találkozhatunk régi palafedéssel, amelyek cseréje rendkívül drága, hiszen azbeszttartalmuk miatt veszélyes hulladéknak számítanak. Mit tanácsol?

                  Ahogy említettem, ott lehet őket hagyni, ahol vannak! A rendkívül könnyű GERARD tetőket akár közvetlenül a palára lehet felszerelni, tehát nem kell bajlódni a leszedéssel, és nem kell fizetni a hulladékként való megfelelő elhelyezésért sem. Viszont, ha valaki a régi palatetőjét a GERARD Palatető Programja keretében akarja leszedetni, segítünk megszervezni az elszállítást.

                    Eddig gyakorlatias, a tető vásárlásához lényeges tudnivalók hangzottak el. Nem beszélt viszont a tető megjelenéséről. A GERARD-hoz hasonló könnyű tetőpanelek lehetnek szépek?

                      Jó kérdés, köszönöm, hogy feltette. Amikor könnyű tetőborításról hallunk, gyakran az olcsó hatást keltő festett fémtetők jutnak az eszünkbe, melyek – valljuk be – nem a legszebb látványt nyújtják. A GERARD azonban merőben más. A gyártók közül egyedülálló módon mi a tetőlemezeket gyönyörű, vulkanikus kőzúzalékkal vonjuk be. Egyébként néha megkérdezem a barátaimat, meg tudják-e mondani, hogy GERARD tetőt vagy kerámia cseréptetőt illetve betoncserép-tetőt látnak éppen. Ez mindig remek játék, Ön is meglepődne, hogy milyen szépek tudnak lenni a GERARD tetők!

                      (x)

                      LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

                      Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
                      Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
                      Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


                      Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

                      Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
                      Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
                      Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
                      Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
                      Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
                      Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
                      Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
                      Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
                      Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
                      Vásárló Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
                      Buksza blog | 2024. április 21. 13:16
                      A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.  
                      Vásárló Kihívás, szórakozás és megmérettetés is; minden, amit a futóversenyekről tudni kell!
                      Márkázott tartalom | 2024. április 19. 10:51
                      A futás egy olyan természetes mozgásforma, amely egyszerűen kivitelezhető, nem igényel komoly anyagi beruházást, hatékony a test számára, ráadásul könnyen beiktatható a napirendünkbe. 
                      Vásárló Automatikusan megírt SEO szövegekkel a nagy kínai áruház ellen?
                      Márkázott tartalom | 2024. április 18. 12:11
                      Az újdonsült nagy kínai webáruház idehaza is tarol, így nem véletlen, hogy a hazai cégek többek között automatikusan megírt SEO szövegekkel és egyéb marketingmegoldásokkal is próbálnak tenni a cég térnyerése ellen. Mivel árban egyszerűen lehetetlen velük versenyezni, így nincs más lehetőség, minőségben és vásárlási élményben kell, még akkor is, ha ez sem olyan egyszerű.
                      Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
                      Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
                      Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
                      Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
                      Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
                      A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
                      Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
                      Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
                      Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
                      Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
                      Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
                      Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
                      hírlevél
                      Ingatlantájoló
                      Együttműködő partnerünk: 4iG