Hirdetés
Hirdetés

Húst ennél gyilkolás nélkül? Ezt neked találták ki

2017. augusztus 31., 09:05

Ha ez bejön, soha többé nem kell leölnünk egy állatot sem.

MTI Fotó: Balogh Zoltán
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Egyre többen, köztük a világ legnagyobb mezőgazdasági cége, a Cargrill és a Microsoft feje, Bill Gates is támogatják azt a startupot, akik képesek néhány állati sejt felhasználásával húst növeszteni laboratóriumi körülmények között. A HVG cikke szerint ez megoldhatná az emberiség ellátásának problémáját, ráadásul a várakozások szerint néhány évtizeden belül eljuthatunk odáig, hogy egy állatot se kelljen leölni ahhoz, hogy fedezni lehessen a világ húsigényét. A Memphis Meats laboratóriumában jelenleg marha, csirke és kacsahúst tudnak előállítani, ehhez 17 millió dollár támogatást kaptak.

Az Egyesült Államokban ráadásul egyre többen keresik az olyan élelmiszereket, amelyek a fenntarthatóság figyelembe vételével készültek, az állati eredetű termékek esetében pedig fontos szempont lett az állatokkal való megfelelő bánásmód. Így amellett, hogy óvja a környezetet, gazdaságilag is járható alternatívát jelent.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő jövő vár ránk – leáldozott az érintőképernyők kora?

Meghökkentő jövő vár ránk – leáldozott az érintőképernyők kora?

A technológiai forradalom korában pár év alatt akkorát fordulhat a világ, amely korábban teljesen elképzelhetetlen lett volna. Tényleg meszeltek az érintőképernyőknek? Milyen nagy újítások jöhetnek a belátható jövőben? Legújabb videónkból ez is kiderül.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)