Hirdetés
Hirdetés

Ilyen Suzukit még nem láttál: bemutatták a legújabb Swiftet

2017. szeptember 12., 17:23

A Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon mutatkozott be az új Suzuki Swift Sport.

A Suzuki közleménye szerint könnyebb és gyorsabb is elődjénél, alacsonyabban és szélesebben ül, agresszívabb a vonalvezetése. A menetkész tömeg 80 kg-mal csökkent, a maximális nyomaték 70 Nm-rel nőtt 230 Nm-re - ennyit ad le az 1,4 literes BOOSTERJET motor. Fejlesztettek a 6 sebességes kézi váltón és a felfüggesztésen is.

A tengelytáv az előző Swift Sporténál 20 mm-rel hosszabb, a nyomtáv pedig 40 mm-rel szélesebb elöl és hátul; a karosszéria 15 mm-rel alacsonyabb és 40 mm-rel szélesebb lett.

Hirdetés

Az új Swift Sport tartalmazza a Suzuki előre néző érzékelőrendszerét - ez egy esetleges ütközés észlelése esetén a helyzet függvényében figyelmezteti a vezetőt, aktiválja a fékrásegítést vagy automatikusan fékez.

A nagy kérdés persze az, hogy az autó mennyibe kerül Magyarországon és mikor lehet megvenni - érdeklődtünk a Suzukinál, későbbre ígértek válaszokat.

Frissítés: a Suzuki tájékoztatása szerint a Swift Sport jövőre lesz elérhető, a frankfurti premier csupán ízelítő volt. Az európai piacon leghamarabb késő tavasszal jelenik meg az autó, az áráról sincs egyelőre információ.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)