Hirdetés
Hirdetés

Ilyennel jár a gyereked iskolába? Sürgősen nézd meg, mielőtt baja esik

2017. október 11., 13:57

Rengeteg biciklit, görkorcsolyát és egyéb sporteszközt vontak be, mind veszélyes a gyerekekre.

3 kerékpár a forgalomból kivontakból.
3 kerékpár a forgalomból kivontak közül.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium laboratóriumában összesen 67 gyerekkerékpárt, gyerekülést, gördeszkát, görkorcsolyát és rollert vizsgáltak meg a szakemberek, és 26 terméket azonnal ki is vontak a forgalomból. Tizenhét esetben vissza is hívták azokat a vásárlóktól. A termékek vizsgálatára azért van ellenőrzött körülmények között, mivel a fogyasztók a vásárlás előtt em tudnak a termék csak laboratóriumi vizsgálatokkal megállapítható jellemzői (pl. a gördeszkák, rollerek szilárdsága) felől tájékozódni, ezt közölte az NFM a Privátbankár.hu-val.

A kerékpároknál a leggyakoribb hiba a rövid vagy gyenge oldalsó támasztókerék volt, de előfordult a nem megfelelően takaró láncvédő és az olyan markolat, amelyről lecsúszhat a gyermek keze, egy esetben letört a nyereg is. A kerékpáros gyermeküléseknél a legnagyobb veszélyt az okozza, ha nem megfelelő az ülés vagy a gyermek rögzítése. A gördeszkáknál és a rollereknél a nem megfelelő szilárdság volt a legjellemzőbb, de olyan eset is akadt, amelynél csúszós volt a deszka felülete. E hiányosságok akár súlyos sérüléseket, kéz- és lábtörést, koponyasérülést okozhatnak. További baleseteket okozhatnak az éles élek, vagy az olyan nyílások, amelyekbe a gyermek keze beszorulhat.

Hirdetés

A teljes listát az NFM oldaláról érheti el >>>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hatalmas fa és családlátogatás - hogy karácsonyoznak a magyarok?

Hatalmas fa és családlátogatás - hogy karácsonyoznak a magyarok?

Magyarországon a legtöbb ember nagy karácsonyfát választ, amit aztán a nappaliban állít fel. A Szenteste túlnyomórészt szűk családi körben telik, jóllehet, a megkérdezettek csaknem 4%-a egyedül ünnepel – derül ki az Otthontérkép.hu legfrissebb, kérdőíves kutatáson alapuló összefoglalójából.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?