Hirdetés
Hirdetés

Imádják a magyarok a BKK hajóit?

2017. október 13., 07:50
Cimkék
közlekedés
, hajózás
, BKK

Meglepően népszerű a dunai hajózás, egész komoly bevételt is hoz.

Az elmúlt években átlagosan 300 ezren vették igénybe a szolgáltatást, tavalyelőtt 52,8, tavaly már 65,7 millió forint volt az ebből származó bevétel – közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Világgazdaság kérdésére. A tájékoztatás szerint hétvégente, amikor a bérletek és a napijegyek nem érvényesek, az utasok többsége külön megváltott 750 forintos hajójeggyel utazik, hétköznap azonban ez az arány mindössze 15 százalék.

Az utasforgalmi tapasztalatok szerint a dunai hajójáratok kihasználtsága nagymértékben függ az időjárástól is: nyáron sokan, a téli időszakban viszonylag kevesen fordulnak meg a BKV-hajók fedélzetén. Emellett a hajójáratok forgalma egy-egy napon belül sem állandó, napszakonkénti ingadozások is tapasztalhatók. A BKK-nak arról nincsenek adatai, hogy arányaiban mennyi a magyar, illetve a külföldi utas, mindenesetre a fővárost elözönlő német, lengyel, holland vagy éppen brit turisták közül egyre többen választják ezt a módját a városnézésnek.

Hirdetés

A forgalmat egy 130 személyes és négy 100 személyes hajó, továbbá két vízibusz látja el – részletezte a közlekedési központ. A flotta átlagéletkora harminc év, a járművek az európai uniós és a magyar műszaki követelményeknek egyaránt megfelelnek. A hajók karbantartása az üzemeltetést végző BKV Zrt. feladata, a költségek is ezt a társaságot terhelik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Néhány különös embertől eltekintve nagyon kevesen vannak azok, akik nem szeretik a desszerteket. Ha édesszájú vagy, és szeretsz azon szörnyülködni, hogy a szemtelenül gazdagok mire szórják el a pénzt, ezt a cikket neked találták ki, összeszedtük a világ hat leggazdagabb desszertjét.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)