3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarországon mától lehet visszavinni a Samsung Galaxy Note7 készülékeket a gyártóhoz, és azonnal cserélik egy biztonságosabbra.

Hazánkban is megpróbál mától megálljt parancsolni a felrobbanó telefonoknak a Samsung Electronics: Magyarországon is elindította a Samsung Galaxy Note7 készülékcsere programot, amelynek keretében a felhasználók a meglévő Note7 készüléküket újra cserélhetik, megelőzve ezzel egy esetleges balesetet.

A Galaxy Note7 készülékcsere program azt követően indult el, hogy szeptember 2-án a gyártó azonnali hatállyal leállította a Note7 készülékek gyártását és forgalmazását, miután egy vizsgálat során egyedi akkumulátorhibát tárt fel. A robbanásokról, a visszahívásról és az érintett készülékek számáról itt írtunk bővebben, a legfrissebb hírek szerint pedig a Samsung már kalapozza össze a csúcskészülék visszahívásához szükséges pénzt. Ez nagyjából 893 millió dollár a lapértesülések szerint. A Samsung úgy akarja összeszedni a rávalót, hogy különböző érdekeltségeitől szabadul meg.

Viheted cserére

A vizsgálatok után az új Galaxy Note7 készülékekben – amelyek a csereprogramban résztvevő ügyfelek számára ehéttől állnak rendelkezésre Magyarországon - a Samsung teljesen kiküszöbölte az akkumulátor hibát. De a Note7 készülékcsere programmal párhuzamosan a Samsung új kiegészítő lépéseket is bevezet, hogy védje a felhasználók biztonságát és arra ösztönözze őket, hogy a lehető leghamarabb cseréljék ki Note7 készüléküket:

  • Akkumulátor szoftver frissítés: a Samsung egy új szoftvert fejlesztett az összes előrendelt Note7 készülékhez Európában, amely 60 százalékban korlátozza az akkumulátor tölthetőségét. Ez a szoftver e hét folyamán válik elérhetővé a jelenlegi felhasználók számára, a pontos időpont az egyes piacokon változhat. Azzal, hogy a Samsung proaktívan korlátozza a Note7 készülékek akkumulátorának maximális tölthetőségét, egyrészt csökkenti a balesetek előfordulásának esélyét, másrészt ösztönzi a felhasználókat, hogy mihamarabb cseréljék le a jelenlegi Note7 készüléküket.

  • Note7 szériaszám ellenőrző: a Note7 felhasználók egy külön erre a célra létrehozott weboldalon ellenőrizhetik készülékük IMEI számát, így rögtön kiderül, hogy a mobiltelefonjuk érintett-e az akkumulátor problémában.

Forrás: Samsung Electronics Magyarország

    Azok a felhasználók, akik kicserélik meglévő Note7 készüléküket, az akkumulátor ikon UX frissítésnek köszönhetően teljesen biztosak lehetnek abban, hogy új készülékük nem érintett az akkumulátor problémában. Minden olyan Note7, amely értesítési és készenléti üzemmód-felületén, valamint a folyamatosan aktív (Always-On) kijelzőjén zöld színű akkumulátorjelzés jelenik meg, biztonságosan tölthető. Ez a UX frissítés ettől a héttől válik elérhetővé, a pontos időpont a különböző piacokon változó lehet, de így néz ki:

    Forrás: Samsung Electronics Magyarország


    Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyar Zrt. mobil divíziójának vezetője elmondta: „Számunkra felhasználóink biztonsága a legfontosabb, ezért is kérünk arra minden érintettet, hogy a Note7 készülékcsere-program keretében minél hamarabb cserélje ki készülékét. Elnézést kérünk a Note7 tulajdonosoktól, amiért nem sikerült a Samsungtól megszokott kiváló minőséget nyújtanunk, ezzel együtt hálásan köszönjük eddig tanúsított megértésüket, türelmüket és pozitív hozzáállásukat. Biztosak vagyunk abban, hogy új Note7 készülékükkel felhasználóinknak a lehető legmagasabb minőségű okostelefon-élményben lesz részük.”

    LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

    Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
    Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
    Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


    Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

    Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
    Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
    Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
    Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
    Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
    A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
    Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
    Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
    Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
    Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
    Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
    Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
    Vásárló Észrevette? Szép csendben tovább kúszik felfelé a családi nagybevásárlás ára
    Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. április 10. 05:44
    Idén szinte minden hónapban drágább lett egy kicsit a nagybevásárlás, nincs ez másképp áprilisban sem - megint feljebb kúsztak az árak az előző hónaphoz képest. Tavaly ilyenkor viszont még drágábban vásárolhattunk, így a bázishatás továbbra is kitart: éves szinten árcsökkenésről számolhatunk be, és pár hónapig ez így is marad még. Míg azonban 2 évvel ezelőtt még a 30 ezer forintos kosárérték is brutálisan drágának tűnt, most a 35 ezer is realitás. Itt a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérése.
    Vásárló Vége lett a marakodásnak, visszatértek a kiebrudalt termékek a carrefouros polcokra
    Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:51
    Róka fogta csuka, csuka fogta róka helyzetbe kerültek a kiskereskedők és a legismertebb élelmiszer- és italmárkák tulajdonosai azzal, hogy a felek médiapartnerekké is váltak.
    Vásárló Új frontot nyitott a Temu
    Buksza blog | 2024. április 8. 11:51
    A Temu csak másfél éve jelent meg a Kínán kívüli online piacon, ám máris csavar egyet azon a stratégián, hogy nagyon alacsony áraival elszívja a vevőket versenytársaitól.
    Vásárló Megbukott a kísérlet a boltok pénztárainál
    Buksza blog | 2024. április 8. 08:55
    Az áruházláncok folyamatosan keresik a módját annak, hogy összekapcsolják a várlást és a mobilfizetési lehetőségeket, ám úgy tűnik göröngyös útra léptek kísérleteikkel.
    Vásárló Hogyan befolyásolja a máj egészsége az epe működését?
    Márkázott tartalom | 2024. április 5. 19:01
    Az emberi test egy meglehetősen komplex felépítésű rendszer, melynek a működését még máig sem sikerült a tudósoknak teljes egészében megfejtenie. Az azonban már világos, hogy szinte minden mindennel összefügg, és ha egy szerv működése rendellenessé válik, az akár a teljes szervezetre, fizikai és mentális állapota is kihathat.
    Vásárló Mit jelent valójában a szeretet, és hogyan függ össze az önzetlenséggel?
    Márkázott tartalom | 2024. április 5. 10:17
    Tetszik vagy sem, voltaképpen az egész életünk egy olyan út, amin folyamatosan fejlődünk, részben az eleve bennünk lévő vonásokból kiindulva, másrészt az életünk ránk gyakorolt hatásai által.
    hírlevél
    Ingatlantájoló
    Együttműködő partnerünk: 4iG