4p
Bemutatta a MÁV a nyári menetrendet.

A mai napon ismertette a MÁV a nyári menetrendjének részleteit, idén is kiemelt szerep jut a balatoni közlekedésnek. Fontosabb változások:

  • Június 17-én, szombattól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok.

  • Idén már öt elemből álló kedvezménycsomag közül választhatnak az utasok. Az egyszerűen megváltható és jelentős árengedményt kínáló ajánlatokkal váltja ki a vasúttársaság a kevésbé elterjedt Balaton Mix jegyet. Teljesen új konstrukció a Balaton-bérlet, az e-Balaton- és e-Velence-ajánlat, a Balatoni füzetjegy, valamint a Balaton Card kedvezménykártya, viszont a Vakáció bérlet már tavaly is népszerű volt a diákok körében.

  • Idén is közlekednek új és már megszokott fantázianevű járatok: Kék Hullám, Tekergő, Katica, Siófoki Flirt, Déli→Parti, Balaton Expressz, Ezüstpart Expressz, Aranypart Expressz, Aranyhíd Expressz és éjszakai Bagolyvonatok.

  • Szombaton és vasárnap reggel a Balaton felé, délután Budapest irányába érdemes a Keszthelyi Flirt gyorsvonatot vagy a Siófoki Flirt  sebesvonatot választani, amely a Déli→Parti sebesvonatoknál is gyorsabb és kényelmesebb eljutást biztosít. A Siófoki Flirt  menetideje Kelenföld–Szabadifürdő szakaszon mindössze 1 óra 4 perc.

  • Hétvégenként a G30-as jelzésű járatokkal juthatnak el a leggyorsabban a strandolók a Velencei-tóhoz. Kelenföldről 25 perc alatt Velencére érhetnek az utazók.

  • A MÁV-START jelentősen növeli bizonyos vonatok kerékpárszállítási kapacitását és bővíti a kötelező kerékpárhelyjegy-váltással közlekedő vonatok számát. A megnövelt kerékpárszállító kapacitással induló vonatokon nagy befogadóképességű bicikliszállító kocsi közlekedik, ezekre nem kell kerékpárhelyjegyet váltani.

  • Tavaly ősz óta nem közlekedtek személyszállító vonatok a déli part mentén, ezért nagyon fontos, hogy a helyi lakosok, turisták körültekintően és szabályosan közlekedjenek. Kizárólag a kijelölt vasúti átjárókat használják!

  • A SEA←YOU vonatokkal olcsón és két extra nyaralónapot szerezve juthatnak el a tengerhez a nyaralni vágyók. Ezeket a hálókocsis vonatokat június második felétől már naponta indítja az Adriára a MÁV-START-tal közösen a szlovén és horvát állami vasúttársaság. A vonatok Budapestről este kelnek útra, és másnap reggel már a szlovén vagy a horvát tengerparton ébrednek az utasok.

  • Egyre több felújított 2. generációs IC-kocsi és távolsági gyorsvonati kocsi jár a Balaton felé.

  • Változás a korábbi évekhez képest, hogy a Tekergő gyorsvonatok gyorsvonati pótjegy váltása nélkül lesznek igénybe vehetők.

  • Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok érintésével Záhonyból, valamint Szombathelyről közvetlen vonat indul az északi parti üdülőhelyekre. A Záhonyból induló vonaton 43-47, Szombathelyről pedig 16 darab bicikli szállítható kerékpárhelyjegy váltásával.

Június 17. és augusztus 27. között korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, hétvégén plusz vonatok, kerékpárszállítási lehetőség várja a magyar tengerhez utazókat.

Az újfajta bérletek árairól az alábbi linken található több információ:

Jönnek az új szerelvények

A MÁV azt is közölte: forgalomba álltak az első felújított – 200 km/órás sebességre alkalmas, nemzetközi forgalmú – CAF kocsik. A 77 darab CAF járműből első körben 47 kocsit újít fel a vasútvállalat (várhatóan 2018-ig). A korszerűsítés során teljesen megújul a járművek belső tere (belső burkolatok, ülések), emelik a kocsik komfortfokozatát (LED-es olvasólámpák, új utastájékoztató rendszer, ülőhelyfoglaltság-kijelző, vészhívó, videomegfigyelő központ és tűzjelző-berendezés), illetve a gyártás óta eltelt időszakban korszerűtlenné vált berendezések cseréje (átépített klímaberendezés). A kocsikat az új IC+ dizájn szerint festik át. A felújított CAF kocsikkal a Budapest és Hamburg között közlekedő Hungária EC vonatok esetében találkozhatnak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
Vásárló Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
Buksza blog | 2024. április 21. 13:16
A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.  
Vásárló Kihívás, szórakozás és megmérettetés is; minden, amit a futóversenyekről tudni kell!
Márkázott tartalom | 2024. április 19. 10:51
A futás egy olyan természetes mozgásforma, amely egyszerűen kivitelezhető, nem igényel komoly anyagi beruházást, hatékony a test számára, ráadásul könnyen beiktatható a napirendünkbe. 
Vásárló Automatikusan megírt SEO szövegekkel a nagy kínai áruház ellen?
Márkázott tartalom | 2024. április 18. 12:11
Az újdonsült nagy kínai webáruház idehaza is tarol, így nem véletlen, hogy a hazai cégek többek között automatikusan megírt SEO szövegekkel és egyéb marketingmegoldásokkal is próbálnak tenni a cég térnyerése ellen. Mivel árban egyszerűen lehetetlen velük versenyezni, így nincs más lehetőség, minőségben és vásárlási élményben kell, még akkor is, ha ez sem olyan egyszerű.
Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG