Hirdetés
Hirdetés

Komoly változás jön a boltokban – ennek te is örülni fogsz!

2017. december 12., 13:51

Januártól nem kell kerülgetni majd az üres üvegeket.

Kép forrása: MTI
Kép forrása: MTI

Nagy változás jön januártól a boltokban, ugyanis a háromszáz négyzetméternél nagyobb alapterületű élelmiszerüzletekben kötelező lesz üvegvisszaváltót telepíteni. A rendeletet ugyanakkor még nem hirdették ki, csupán tervezet áll a boltok rendelkezésére, így alig tíz napjuk maradhat, hogy a szükséges módosításokat elvégezzék, ezt közölte a blokk.hu a Privátbankár.hu-val.

Nemrég a Spar is hasonló akcióba kezdett. >>>

Hirdetés

Az új rendszer ráadásul nem betétdíjas rendszer, amikor pénz ellenében lehet az üvegeket beváltani, hanem kifejezetten a környezetvédelem okán hozott rendelkezés. A tervezet több ezer magyar áruházat érint majd, és az üvegek visszagyűjtése több módon is végezhető lesz, például egy konténerrel a bolt közelében. Ezeknek a fogyasztóvédelmi és biztonsági előírása azonban szintén nem tisztázott még.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mészáros a rendőrséggel üzletel, óriásit ugrott a BUX index

Mészáros a rendőrséggel üzletel, óriásit ugrott a BUX index

A részvénypiaci száguldás folytatódik, ma a dél-európai tőzsdék mentek nagyon, de az igazi nyertes a BUX index volt. Az OTP végre áttörte a falat és új rekordokat állított fel. Mészáros a rendőrséggel kötött milliárdos üzlettet, megint nagyot rúgtak a bitcoinba. A szaúdiak csak alig tudták felbeszélni az olaj árát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)