Hirdetés
Hirdetés

Külföldiek szállták meg a Balatont - nagyot drágult a nyaralás

2017. október 11., 09:23

A vendégéjszakák száma is emelkedett, a bevétel azonban ennél sokkal jobban - ez pedig csak masszív áremelést jelenthet a hazai szálláshelyeken. Augusztusban 10 százalékkal megugrott a külföldi turisták száma a Balatonon, miközben a magyarok kevesebbet nyaraltak a tengerünknél, mint tavaly.

Komoly áremelkedés augusztusban is

2017. augusztusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,8, a belföldi vendégeké 2,3 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. A bevételek ennél lényegesen nagyobbat nőttek: 15 százalékkal kerestek többet a szálláshelyek a turistákon, mint tavaly. Ez pedig nem jelenthet mást, csak masszív áremelést: országos szinten 12, Budapesten 21 százalékkal került többe egy éjszaka a szállodában, mint tavaly nyáron.

A külföldiek megrohanták a Balatont

Az ország összes régiójában emelkedett a külföldi és belföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma, egyetlen kivétellel: a Balatonra idén valamivel kevesebb magyar utazott augusztusban. Ez annak fényében meglepő, hogy eközben a külföldi turisták száma jelentősen, 10 százalékkal megugrott ebben a régióban egyetlen év alatt.

Hirdetés

A külföldiek a vendégéjszakák felét Budapesten töltötték el, 21 százalékkal a Balaton a második. A magyar turisták körében a kis visszaesés ellenére is a Balaton a legnépszerűbb a vendégéjszakák 36 százalékával, Észak-Magyarországon a forgalom 12 százalékát regisztrálták augusztusban.

Ha az év első 8 hónapját egyben nézzük, a szálláshelyek 6,9 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 8,9 százalékkal, a belföldi vendégek 5,1 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A szálláshelyek folyó áron összesen 17 százalékkal több, 310 milliárd forint bruttó árbevételt értek el 2017 január és auguszuts között, mint egy éve.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Árazzák a legújabb Mészáros-szerzeményt

Árazzák a legújabb Mészáros-szerzeményt

A hazai börzét a tegnap bejelentett Konzum-CIG Pannónia ügylet tartja lázban, a biztosító sokéves magasságban jár. A Konzum csak rövid időre ugrott fel, emelkedik a Mol, esik az OTP és a Telekom, gyenge a forint. A hirtelen magasba szállt Brent típusú olaj ára visszaesett.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?