3p
A multik trükközése mindenkinél kiverte a biztosítékot, vizsgálatot követel a régió.

Ahogy arról már korábban írtunk, óriási botrányt kavart a Szlovákiában, majd Magyarországon is elvégzett élelmiszerteszt, ami alapján kiderült, hogy a közép-kelet európai régió lakossága silányabb minőségű termékeket kap, mint a nyugati országok. Az ügyben csúcstalálkozót hívtak össze a visegrádi országok Varsóban.

A magyar álláspont: fel kell lépni a kettős mérce ellen

A találkozón Orbán Viktor elmondta: az élelmiszerek minősége ügyében kettős mérce érvényesül az Európai Unió piacán, ahol Közép-Európa állampolgárai "másodrendűnek" bizonyulnak. Bár az ügyet korábban már szóvá tették, de azt az Európai Bizottság nem kezelte, így a V4-ek kezdeményező szerepet akarnak játszani abban, hogy megállítsák ezt a magatartást. Ennek kapcsán nyilatkozatot fogadtak el az EU jövőjéről a találkozón, amellyel minden résztvevő ország, köztük Magyarország is egyet ért.

Bohuslav Sobotka cseh, Orbán Viktor magyar, Beata Szydlo lengyel és Robert Fico szlovák miniszterelnök (b-j) a visegrádi csoport (V4) miniszterelnökeinek találkozóján tartott sajtótájékoztatón Varsóban 2017. március 2-án. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Lengyel-magyar, két jó barát...

Lengyelország szintén támogatja a tisztességtelen piaci gyakorlat kiküszöbölésére irányuló lélpéseket, mondta el Beata Szydlo lengyel miniszterelnök, a most született határozatot március végén, a római EU-csúcson terjesztik majd elő. Ugyanakkor kiemelte, hogy meg kell őrizni az Európai Unió egységességét, egy ilyen lépés pedig csak széthúzáshoz vezet. A kormányfők emellett egyetértettek aban, hogy szembe kell szegülni a munkaerőpiacon, különösen a közlekedési alkalmazottakkal szemben érvényesített protekcionizmussal.

Szydlo elmondása szerint Varsó emellett kész létrehozni egy, az üggyel foglalkozó munkacsoportot, ezt a problémát hétfőn a földművelésügyi miniszterek is megtárgyalják. Az alkalmat megragadva hozzátette: a lengyel élelmiszer minősége magas szintű marad, ezt az Európai Bizottság lengyelországi vizsgálata is bizonyította, és a lengyel élelmiszereket a többi uniós tagállamban is szívesen veszik.

Dühösek a csehek is

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szintén osztja a többi ország véleményét, hangsúlyozva, hogy folytatni kell az európai együttműködést. Így elvárják, hogy " az EU-ban olyan változások történjenek, amelyek következtében a szervezet jobban fogja szolgálni az egyes tagállamok, valamint az uniós állampolgárok érdekeit is".

//privatbankar.hu/agrar/nutella-vihar-egy-tal-zacskos-levesben-rendkivuli-csucstalalkozora-hivjak-orbant-is-304273

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Jön az uniós pénz, több mint 155 milliárdra pályázhatnak a hazai kis cégek
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 16:46
Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro- és kkv-k részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).
Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
Makro / Külgazdaság Hasít a svéd H&M ruházati cégóriás
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:20
Megugrott a svéd Hennes & Mauritz AB (H&M), a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi láncának profitja a február végével záródott negyedévben.
Makro / Külgazdaság Ez történne, ha nálunk is euró lenne
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 13:27
Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG