Hirdetés
Hirdetés

Még nem vettél ajándékot? Siess, egy sereg tervezi meghekkelni a karácsonyt!

2017. december 07., 15:53

Nem csak a boltok várják a karácsonyi ajándékvásárlási dömpinget, a kiberbűnözők is.

Kép forrása: https://www.kaspersky.com/blog
Kép forrása: https://www.kaspersky.com/blog

A Kaspersky Lab IT Security Economics jelentése szerint a vállalatok 77 százaléka szenvedett el informatikai támadást az elmúlt 12 hónap alatt. Ráadásul a DDoS és a POS rendszerek ellen egyre több támadást intéznek, kiváltképp a karácsonyi időszakban, amikor a vásárlók száma is megugrik, ezt közölte a Kaspersky a Privátbankár.hu-val. Az elmúlt évek trendje alapján idén is arra számítanak, hogy megnő az ilyen támadások száma az ünnepek közeledtével.

Idén számos nagy horderejű kiberbiztonsági feltörést láthattunk nagy márkák fizetési rendszere ellen, egyebek mellett például a Chipotle, a Hyatt Hotels és a Forever 21 oldalát is meghekkelték. Ezek a támadások magukban foglalhatnak váltságdíj követelést, vagy egyszerűen elérhetetlenné tehetik a szolgáltatást, amivel pénzügyi veszteséget és/vagy ügyfél elégedetlenséget okozhat a cégeknek, fűzte hozzá Alessio Aceti, A Kaspersky Lab Vállalati Divíziójának vezetője.

Hirdetés

Mit lehet tenni?

Annak érdekében, hogy a kiskereskedelmi, valamint az e-kereskedelmi cégek bevételei ne csökkenjenek ezalatt a roppant jövedelmező időszak alatt, a vírusirtó fejlesztője azt javasolja, hogy a kereskedők tartsák naprakészen a kereskedelmi felületeiket, hiszen minden egyes frissítés kritikus javításokat tartalmazhat, amelyek által kevésbé sérülékenyek az informatikai rendszerek.

Emellett érdemes meggyőződni arról is, hogy a POS terminálok a legújabb szoftvereket futtatják, valamint változtassák meg az alapértelmezett jelszavakat is. Emellett – értelemszerűen – érdemes egy megfelelő vírusirtót is használni a cégnél, a biztonság kedvéért.

Mindeközben a vírusirtót támadó Németországnak és Oroszországnak is kőkeményen visszaszólt a Kaspersky Lab vezetése, erről korábban itt írtunk bővebben. >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?