3p
Elérkeztünk az évnek ahhoz az időszakához, amikor az ember nem csak azt nem tudja, milyen nap van, hanem azt sem, hétvége van vagy hétköznap.

Ilyenkor egyebek mellett az is fejtörést okozhat, hogy az ember kitalálja, kell-e most fizetnie a parkolásért vagy sem. A dolog szerencsére egyszerűbb, mint amilyennek tűnik: az ünnepi időszakban ugyanis a főváros csaknem teljes területén ingyenesen lehet parkolni.

A Budapest Közlekedési Központ tájékoztatása szerint egész pontosan a főváros területén a közterületi várakozási övezetekben 2017. január 2-án (ez hétfő lesz, ha esetleg segít - dolgozni jó eséllyel már kell menni, iskolába viszont jó eséllyel még nem, mert ez lesz a téli szünet utolsó napja) reggel 8 óráig lehet díjmentesen parkolni.

Vannak azért kivételek, ahol kell fizetni

Néhány helyen viszont most is a szokásos rend szerint kell fizetni, így az I. kerületben, a Várban lévő és a Citadella alatti területen, a III. kerületben, a Flórián üzletközpont melletti, és a XIII. kerületi Margitsziget északi részén található parkolókban.

Szintén fizetni kell az őrzött, a fizetős P+R parkolókban és garázsokban: a II. kerületi Hűvösvölgy végállomásnál, a VIII. kerületi Rákóczi tér alatti mélygarázsban, a XIII. kerületben, Újpest-Városkapu metróállomásnál, a X. kerületi Pillangó utcai metró állomás mellett, valamint a XIX. kerületben, a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti, valamint a KÖKI Terminálnál található parkolókban.

Aki nem (csak) autóval jár, annak is lesz változás

A közösségi közlekedésben a tanítási szünetben, illetve munkaszüneti, ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a BKK járművei. Ugyancsak rendkívüli menetrend szerint közlekednek a MÁV-Start szerelvényei és a Volánbusz járatai is - erről érdemes az adott szolgáltató honlapján vagy Facebook-oldalán utazás előtt tájékozódni.

És aki nem budapesti?

Más városokban egyáltalán nem ilyen jó fejek az autósokkal. Miskolcon csak december 24. napján délután 16 órától december 27-én reggelig biztosítanak díjmentes parkolást. Debrecenben és Szombathelyen csak az ünnepnapokon ingyenesek a felszíni parkolók. Egerről nem találtunk aktuális információt, így feltételezzük, hogy nincs külön ünnepi rend.

Veszprémben viszont a közterületi fizető parkolók díjmentesek 2016. december 24 – 2017. január 1-ig. Zalaegerszegen kissé rébuszokban fogalmaznak: itt az advent 3. vasárnapját követő hétfő és december 31. közötti időszakban az 1-4. térszíni díjövezetekben a fizető parkolóhelyeket munkanapokon 12:00 órától 18:00 óráig az Egerszeg Kártyával rendelkezők díjmentesen vehetik igénybe.

A legjobb hely az országban ebből a szempontból Székesfehérvár: december 17-én szombattól egészen 2017. január 1-ig, vasárnapig díjmentes a parkolás a városban.

És a te városodban? Segítsd a többieket - kommentben jelezd, nálatok hogy működik az ünnepi parkolás! Köszönjük!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Végleg vége a jó világnak: a 60 százalékos drágulás lassan megérkezhet a boltokba
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 15:06
A csokoládé olyan szenvedélye az embereknek, hogy az elmúlt hónapokban képes volt rácáfolni a legalapvetőbb közgazdasági törvényre, a kereslet és kínálat önszabályozó mechanizmusának működésére.
Vásárló Kellemetlen áremelkedésre ébredhetnek szerdán a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 12:47
Drágul a benzin a húsvéti ünnepek előtt. 
Vásárló Hiába van vasszigor a magyar diszkontokban, erre jutott a legújabb Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 25. 05:44
Februárhoz képest 1,9 százalékkal nőtt a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára. Októberhez képest viszont bő 4 százalékos a csökkenés.
Vásárló Újra napirendre került a vasárnapi boltzár, a szomszédban
Buksza blog | 2024. március 24. 16:09
Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetés érheti hamarosan a Romániába utazó magyarokat, ugyanis a bukaresti kormányt azt fontolgatja, hogy bevezeti a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását.
Vásárló „Eldugják” a csokit a vásárlók elől egy diszkontláncban
Privátbankár.hu | 2024. március 23. 12:46
Az áruházak egyik vásárlásra csábító trükkje, hogy a pénztárak futószalagjai fölötti polcokon csábító apróságokat kínálnak a vevőknek ösztönözve az impulzus vásárlást. Ez megváltozhat a jövőben.
Vásárló Pórul járt a Tesco, a Lidl jött ki jól a veszekedésből
Buksza blog | 2024. március 21. 10:16
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Tescónak azt követően, hogy a fellebbviteli bíróság is úgy találta, megtévesztő, ha úgy reklámozza Clubcardjának árait, mintha azok a Lildlénél is kedvezőbbek lennének.
Vásárló A romániai vásárlók nem ismernek tréfát
Privátbankár.hu | 2024. március 20. 15:21
Romániában győzelemre állnak a hazai élelmiszerek. Az ottani vásárlók többsége azokat választja a külföldi termékek helyett. Előbb leveszik a polcról a helyben termelt árut és csak utána nézik meg az árát. 
Vásárló Az osztrák nyugdíj igénylése
Márkázott tartalom | 2024. március 20. 09:47
Amennyiben életünk során nem csak Magyarországon dolgoztunk, hanem más országokban is, akkor jó tudni, hogy ezekből az országokból is számíthatunk nyugdíjkifizetésre. Ha Ausztriában dolgoztunk, akkor attól függően, hogy ez az időtartam mennyi volt, kaphatunk nyugdíjat egyenesen az osztrák nyugdíjfolyósítótól, vagy a magyar nyugdíjunkat emeli meg ez az időszak. Cikkünkben segítséget nyújtunk az osztrák nyugdíjrendszer megismeréséhez.
Vásárló Megváltozhatnak az áruházak, 237 000 milliárd forintból
Buksza blog | 2024. március 19. 08:36
Az EU rendületlenül alkotja azokat az új szabályokat, amelyek célja a kontinens iparának támogatása a fenntarthatóvá válásban és a digitalizálás elsajátításában. A kiskereskedelem is beállt a sorba.
Vásárló Fordulat az Ikeánál, már látszik, mire számíthatnak a magyar vásárlók
Privátbankár.hu | 2024. március 16. 16:19
Az Ikea vissza akarja hozni az elmúlt évek drasztikus inflációja előtti időszakot, ez pedig az árak jelentős csökkentését helyenként akár a profit rovására is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG